пʼятницю, 23 листопада 2012 р.

Мило - в бібліотеки!

А Ви знаєте, скільки в Україні бібліотек?  37 268!  

Бібліотечний фонд:  891 531 + тис.примірників.
На бібліотечна армія нараховує  680 430 штатних працівників.
Найбільше бібліотек в сфері впливу Мінкультури: 18 080.  У них є 12 483 компютери, віват! 377 бібліотек ведуть електронний каталог, от..
Бібліотек, які мають доступ до Інтернет - все ще лише 2206.
А з них мають електронну пошту: 1912.
Дайош методичку "Маєш Інтернет? Зареєструй мило"!:-)

Джерело натхнення: "Бібліотечна Україна в цифрах (2010-2011): Статистичний збірник - К., 2012

5 коментарів:

  1. Ага, тож Вас це теж колись вразило:-)? як гадаєте, чому ж так складно йде?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нещодавно писав про вузівські, підозрюю у решти також щось схоже трапляється. Ось тому і нема грамотних записів у каталогах, сайтів для людей, чи навіть елементарної скриньки...

      Видалити
  2. Централізована бібліотечна система (ЦБС) відповідно Положення є юридичною особою. Зверніть увагу на п. 1.6 і 1.9. Має офіційну скриньку, адреса якої прописується і на сайті, і на усіх документах, що передбачають прописання на них контактних даних ЦБС. Вся кореспонденція в процесі діяльності бібліотек ЦБС має надходить/виходить через цю скриньку. От і виходить, що бібліотек, об'єднаних в ЦБС, до прикладу,18, а скриньок - 1 - офіційна. Є ще особисті скриньки зав. філіями, головних фахівців. Не думаю, що їх варто враховувати у стат. звіт. А яку кількість "мила" показує у стат. звіті бібліотека Могилянки як юридична особа?

    ВідповістиВидалити
  3. Олю, хочете сказати, щоб полистуватися з філією, треба написати на головну б-ку ЦБС? Оце оперативність... А ще - конфіденцйність, може я не хочу щоб мій лист на районку читало її начальство! Змініть щось, ні?
    Могилянка про таке не звітується, бо МОН такого не запитує, на щастя.

    ВідповістиВидалити