вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Від Зенодоту до ZENODO

Бібліотекарі, поширте цю інформацію для науковців Вашого університету, інституту, регіону! 

Зенодот (Zenodotus) - перший бібліотекар знаменитої Library of Alexandria, і батько recorded use of metadata першої бібліотечної систематизації (книжки за предметами в різних кімнатах, всередині кожної кімнати - за абеткою, майже ніц не змінилось, га?:-)
Але не про це нині:
Саме в його честь назвали європейський репозитарій для самоархівування науковцями Європи їхніх публікацій - ZENODO.
Фінансується Європейською Комісією, підтримує CERN.
Реєструйтесь, завантажуйте (всі галузі знань, до 50GB), отримуйте DOI для своєї праці (якщо ще не має), ліцензуйте, спілкуйтесь з колегами, будуйте кооперацію, будуйте "власний репозитарій" і ще багато чого.
Поширюйте свої дослідження для глобальної академії!
Для тих, хто прагне отримувати гранти Європейського Союзу - розміщення тут (та (або) в будь-якому репозитарії відкритого доступу) - обов'язкове.

6 коментарів:

  1. А ще, ось вже скільки років!, у ZENODO дозволено самоархівувати файли до 2 Гб + кожен документ отримує альтметрікс-лічильник та унікальний ідентифікатор DOI!

    ВідповістиВидалити
  2. Минулого року на конференції у Могилянці запитував - Чому українські установи не створять, наприклад, групу в Zenodo, а витрачають час та гроші на підтримку окремих архівів? (див. Інституційний репозитарій у мотоциклі з коляскою) Мені здалось, що більшість подумало, що я працюю у тому Zenodo :(

    ВідповістиВидалити
  3. А туди журнали постатейно вносити?

    ВідповістиВидалити