середу, 21 листопада 2012 р.

УБА: звіти-вибори і трохи лірики

Звітно-виборча конференція УБА відбулась нині.Прозвітовано, обрано, шляхи накреслені, цілі поставлені. На сайті УБА почитаєте офіційні документи. Вітаємо пані Ірину Шевченко з обранням на ще одну каденцію Президента, і побажаймо новообраним членам Президії успіхів й натхнення. 
А від мене трохи лірики в цей день, дуже схожий-несхожий на той...
... Ця ж зала в славному Будинку Центральної Ради  в холодному лютому 1995 зустрічала бібліотекарів, які утворили тоді громадську організацію. Свою власну, професійну, не скеровану згори, не нав’язану зовні, вимріяну, довгоочікувану дитину. Горіли очі, мріялось, загадувалось, передбачалось, думалось… В часи складні, часом майже голодні, в часи безгрошів’я та  руйнації духовності. В часи, коли хтось  боровся за владу, хтось був зайнятий  «первоначальным накоплением капитала», а в нас було натхнення змінити на краще бібліотечну справу, ствердити й відстояти її потрібність, важливість…Без офісу, без штатних посад, у вільний від основної  роботи час, бо "якщо не ми, то хто".  Звичайно, якби не ентузіазм й натхнення Валентини Пашкової, все пішло б зовсім не так, або не зовсім так...
Багато що збулось.
Багато чого не справдилось.
Щось таки пішло не так, або не з тими.
Когось вже й нема….
Насправді,  зроблено дуже багато:  УБА – знана й визнана, про УБА говорять, УБА – справа вже не кількох осіб, а справді потужна громадська організація.  Багато молоді, і це чи найбільше досягнення. 
Вітаю нас всіх з цим!
    Оффтоп: може, 18 років – занадто малий термін, й «лицом к лицу лица не увидать…».  Але, для когось це - півжитття. Час професійного становлення, утвердження.  В тому числі й для УБА, разом з УБА...
 

7 коментарів:

  1. А як сьогодні звітувалась-вибиралась секція вузівських бібліотек при УБА?

    ВідповістиВидалити
  2. А секції окремо не звітувались:-( Але звіти обіцяли "повісити" на сайті. А чому "при УБА"?:-)

    ВідповістиВидалити
  3. секції - це одне, напрями - інше... Common, ПБ, все в порядку, Вам "шашечки или єхать?":-) От листа нині отримала з однієї з університетських б-к: "поможіть, бо скорочення". За тим наказом славнозвісним Мінмолодьспорту № 1058, де можна трактувати кількість читачів, як кому прийде в голову...А за тим - категорія, і штатний розклад. А ще дві дружні університетські книгозбірні таки повідомили про третину скорочених кадрів...І щойно відбула власну комсію, яку цікавила лише кількість підручників, рекоменд.МОН. Все інше "не щитаєцця". І як бути?

    ВідповістиВидалити
  4. Відповіді
    1. Як чому? Або тихенько звільнятись, або не погоджуватись з рішенням про скорочення. Хіба є ще якісь варіанти?

      Видалити