пʼятницю, 18 березня 2011 р.

"Дай, Джим, на счастье лапу (книгу?) мне"

В правничій Бібліотеці Єльського університету (США) планується пілотний проект: на 30 хвилин можна "позичити" не книжку, а....справжнього песика. Така "тварино-терапія", вважають автори проекту, дозволить студентам знімати стреси:-). 
Цікаво:  1. Чи можна буде виносити (виводити?) песика за межі бібліотеки, чи він буде з чіпом:-) 2. Що песик робитиме у вільний від "книговидачі" час? 3. Чому мовчать захисники тварин, які тут дуже суворі (навіть заборонили бабака витягати з нори на відповідне свято )? 4. Що буде з песиком після закінчення проекту? 5. Хто зніматиме стрес песику після спілкування з студентами? 
Про "тваринотерапію" в бібліотеках вже відомо, в деяких публічних бібліотеках США, наприклад ,  для розвитку інтересу до читання, дітям пропонується почитати вголос песику чи коту. Подібні пропозиції для дітей,що страджають на уатизм. Але "зняття стресу у студентів" в університетській бібліотеці, це вже точно "інновація":-) Як думаєте?     
Джерело

5 коментарів:

  1. З псом повинен завжди бути дипломований доготерапевт, сам пес повинен бути відповідно тренований і зі спецкарткою. Така практика в США поширена особливо в хоспісах. Подібне з ліцензіями, школами... є в сусідній Польщі.

    ВідповістиВидалити
  2. Уявляю, куди би мене відправили з пропозицією ввести до штатного розкладу посаду "доготерапевта":-) А взагалі, ідея може сподобатися пану Табачнику - дайош тренованих собак в кожен універ!

    ВідповістиВидалити
  3. Ну в універи вже запізно псів-терапевтів, а ось для молодших класів школи можна спробувати. Діти, які зле читають, додатково читають песику і їхнє читання покращується.

    ВідповістиВидалити
  4. в нас би доготерапевт навчив песика "гадати на книжках", витягуючи книжку за "рекомендаційним списком".

    ВідповістиВидалити