середу, 2 квітня 2014 р.

Бібліотека Chersonessitana. Поки в доступі.


Анексія Криму: серед втрат - понад 300 музейних та культурних об'єктів. З 32 найцінніших за чутками (Херсонес, Бахчисарай, Генуезька фортеця) збираються вивезти тисячі безцінних експонатів, якими поповняться колекції Ермітажу та ін.музеїв Росії.
Тож, поки ще в доступі: користуємось!
Бібліотека Херсонесу. Власне підбірка періодики кінця XIX - поч. XX ст. та інших рідкісних книжок з колекції бібліотеки Карла Казимировича Косцюшко-Валюжинича (1847-1907) - засновника археологічного музею в Херсонесі. В одному із своїх листів в Імператорську Археологічну Комісію він писав: "... я не мыслю себе музей без библиотеки ". За кілька років йому вдалось зібрати унікальну колекцію видань з історії, археології, нумізматики, мистецтва, географії та ін. Кількість книжок бібліотеки Херсонесу нині - понад 30 тис.томів. Рідкісних та цінних серед них: більше половини. Але користування ними і було обмежене, а відтепер й зовсім...
Тож, дякуючи спільному проекту Херсонесу з Інститутом Класичної Археології Техаського ун-ту в Остіні (США) та при підтримці Гуманітарного Ін-ту Паккарда, було розпочато проект оцифрування рідкісних видань та розміщенню їх у вільному доступі в Інтернет.
Користуйтесь, а краще завантажте документи. Хто зна, що буде з ними завтра...І чи виставлять їх в Ермітажі, Бібліотеці Єльцина хоч де-небудь.

Немає коментарів:

Дописати коментар