четвер, 24 квітня 2014 р.

27 квітня Вікіфлешмоб: запросіть до бібліотек!

27 квітня - вже в цю неділю - Фонд "Вікімедія -Україна" запрошує книгозбірні країни долучитися до «Вікіфлфешмобу» — дня написання статей в україномовний розділ Вікіпедії. 
Акція присвячена пам'яті загиблого 20 лютого під час подій Євромайдану студента-дописувача української Вікіпедії Ігоря Костенка, який запропонував ідею такої акції за півроку до загибелі.
Мета акції — залучити якомога більше людей до створення нових статей Вікіпедії у неділю 27 квітня. 
Акція допоможе українській Вікіпедії, найбільшій енциклопедії українською мовою, досягти загальної кількості статей у 500 тисяч (нині - 494924) .

Колеги, запросіть в цей день до своїх бібліотек всіх, хто хоче долучитися до редагування чи написання власних статей.  Для цього їм потрібні лише комп’ютери (можна приносити власні), а для їх публікації – інтернет. А для перевірки джерел - і всіляких уточнень: НАША ЛІТЕРАТУРА!

Організатори просять для флешмобу публікувати нові  статті  у Вікіпедії саме 27 квітня. Всі учасники акції, які створять корисну нову статтю Вікіпедїі у цей день отримають невеличкі пам'ятні сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна». 

Підтримаємо, колеги! 

Немає коментарів:

Дописати коментар