середу, 30 жовтня 2013 р.

Паперова книжка схожа на акулу

Ніл Річард Ґеймен (Neil Richerd Gaiman) - відомий англійський письменник-фантаст нещодавно виступив з лекцією "Чому наше майбутнє залежить від бібліотек, читання та мрій" (в циклі щорічних лекцій від Reading Agency). 
Як на мене, це варто прочитати кожному: і бібліотекарю, і читачу. Зокрема, хоча б таке: "Бібліотеки – це свобода. Свобода читати, свобода спілкуватися. Це освіта (яка не завершується в той день, коли ми закінчуємо школу чи університет), це дозвілля, це сховище і це доступ до інформації...
Паперова книжка схожа на акулу. Ті жили в океані  ще раніше динозаврів. Й пояснення, чому акули до цього часу існують: бо акули краще виконують роль акул (!). Паперові книжки міцні, їх складно знищити, вони не бояться води, працюють при сонячному освітленні, зручно розташовуються в руках - вони зручні у ролі книжок, і для них завжди лишиться місце. Вони належать бібліотекам, навіть якщо бібліотеки стали місцем, де ви можете отримати доступ і до електронних книжок, аудіокнижок,  DVD та Інтернет-контенту..."
 
Джерело: Neil Gaiman: Why our future depends on libraries, reading and daydreaming
A lecture explaining why using our imaginations, and providing for others to use theirs, is an obligation for all citizens.
Витяг російською тут  

Немає коментарів:

Дописати коментар