вівторок, 1 жовтня 2013 р.

Закрилась найбільша книгозбірня світу

В США - перший день бюджетного колапсу. Шатдаун, бо Конгрес не прийняв бюджет. А там з цим суворо: нема зарплати  - на роботу ходити зась.  Тож нині перестають працювати державні установи, в т.ч. музеї та бібліотеки. Нині найбільша книгозбірня світу - славетна Бібліотека Конгресу США оголосила про призупинення дільності:На невизначений термін. Скасовано обслуговування, всі публічні події, і навіть робота сайту (крім підсайту правничої інформації THOMAS.gov). (Чому сайт???)  Всі співробітники йдуть у відпустку за власний рахунок. Печально, еге ж? 


Риторичне питання: якщо би у нас таке трапилось, ми б закрили наші бібліотеки? а сайти?І навіть не постили б ніц на Фейсбук?  

3 коментарі:

  1. Але от що навчились добре робити американці, так робити піар з усього: нині вже оперативненько так ! народився рух "Spend the Shutdown @ Your Library" (проведи кризу у своїй бібліотеці!"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ага, американські бібліотекарі такі - з лимону завжди лимонад :).

      Також цікаво, яка в нас різна психологія: в Україні вже скільки разів не платили місяцями зарплати то вчителям, то шахтерам, то лікарям, а люди терпіли до останнього та все одно ходили на роботу/дотримувались Клятви Гіппократа/моральних обов'язків перед дітьми і т.д., хоч би й безкоштовно.

      А в найбільш демократичній та економічно розвинутій країні світу все банально зводиться до $$, жодні "пориви серця" та бажання працювати без тимчасового фінансування навіть не розглядаються як можливі варіанти.

      Видалити
  2. Ще одні "з лимону - лимонад": EBSCO нині оголосила про доступ до бази ERIC під час оголошеної кризи. ERIC, the Education Resource Information Center, is typically available through the government website (http://eric.ed.gov/) as well as via EBSCO’s EBSCOhost® research platform. Because of the shutdown, access to the full text of articles and other materials will not be available but researchers will have access to the full set of A&I records on EBSCOhost. Users going to http://www.ebsco.com/freeERIC will now see ERIC listed among the other free EBSCO databases such as GreenFILE™ and Library, Information Science & Technology Abstracts™ (LISTA).
    Таке от, "кому війна, кому бізнес":-)

    ВідповістиВидалити