пʼятницю, 3 травня 2013 р.

Я не хочу нічого вирішувати, я хочу нову сукню!

Всі бачили вже нові Правила охорони праці для працівників бібліотек (НПАОП 92.0-1.03-13), затверджені наказом Мін-ва надзвичайних ситуацій України 12.12.2012 № 1398.
 Правила  поширюються на бібліотеки незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування. Так що, керівники-адміністратори: оновлюйте існуючі положення-правила. 
Зворушує оце: 
" Каталожні шафи повинні розташовуватися вздовж стін приміщення. Висота шаф повинна бути не більше ніж 2 метри, щоб була можливість діставати верхні ящички, стоячи на підлозі. Вага картотечних ящичків не повинна перевищувати 7 кг. Для запобігання випаданню ящичків при їх максимальному витяганні вони обладнуються відповідними обмежувальними пристроями". Гей, панове, 21 століття на дворі, про електронні каталоги не чули? Прийде чергова комісія перевіряти мою книгозбірню, де я їм ті ящички візьму, хіба позичите?:-) 
А "найцікавіший" пункт ось цей : 
3.5. Працівники бібліотек безоплатно забезпечуються спеціальним одягом відповідно до вимог Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, затвердженого наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 24 березня 2008 року № 53, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 травня 2008 року за № 446/15137 (НПАОП 0.00-4.01-08). Тож, при захисті бюджету, колеги-колєжанки, наполягайте на виконанні:-)  Підбираємо фасончик?Поради тут, і тут

Немає коментарів:

Дописати коментар