пʼятницю, 17 серпня 2012 р.

Кращий друг бібліотекаря...колектор!

Якось не вдається знайти статистику "неповернених" книг в наші бібліотеки...
Але, гадаю, боржники - проблема інтернаціональна. І якщо у несвідомого громадянина нема мотивації повернути книжки в бібліотеку, то й... 
Польські колеги знайшли вихід: звертаються... в колекторські фірми. "Прохання" професіоналів по вибиванню боргів діють на несвідомих читачів значно ефективніше, ніж листи-дзвінки з бібліотеки. І книжки повертають, і штрафи платять, бо наступна сходннка  - суд, кримінальна відповідальність, а  не хочеться  нікому, правда ж? 
За останні чотири роки,  каже пан Богдан Пайонк, директор по розвитку однієї колекторської фірми, вже майже у сто польських бібліотек повернулося біля ТРЬОХСОТ ТИСЯЧ (!) КНИЖОК, і 8 мільйонів злотих (!!!).  Оце так. А як Ви повертаєте книги "додому", колеги? 

Джерело

2 коментарі:

  1. Винахідливість наших бібліотекарів також не знає меж: День боржника, Тиждень повернутих книг, і т.ін. Особливо мені сподобалась Амністія(!!!) боржників, яку я зустріла в досвіді однієї з районних бібліотек. Архіпелаг Бібліолаг просто.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та ми теж таке влаштовуємо: і дні, і навіть тижні "прощення гріхів", і листи, дзвінки. Але, ох далеко не завжди це діє...

      Видалити