понеділок, 23 квітня 2012 р.

Вітання, колеги: Всесвітній День Книги!

"….Благо книги – в том, чтоб ее читали. Книга состоит из знаков, говорящих о других знаках, которые в свою очередь говорят о вещах. Вдали от читающего глаза книга являет собой скопище знаков, не порождающих понятий. А значит, она нема. Эта библиотека рождена, надо думать, для защиты собранных здесь книг..."                                       У.Эко. Имя Розы.
  "Всюду, где есть пашня, всюду, где есть ум человеческий, должна быть книга".
                                                                                                                 Гюго В.

23 квітня — символічна для світової літератури,ы для нас, грішних - служителів  Її Величності Книги -дата. Саме в цей день померли Мігель де Сервантес, Уільям Шекспір, Інка Гарсіласо де ла Вега,  і Михайло Коцюбинський. Саме в цей День народились Моріс Дрюон, Гальдоур Кільян Лакснесс, Володимир Набоков , Григорій Тютюнник...
Резолюція про проголошення Всесвітнього дня книги й авторського права, була затверджена Генеральною конференцією ЮНЕСКО на своїй 28 сесії,25 жовтня — 16 листопада 1995 року. В цей день у Парижі ЮНЕСКО вирішила віддати данину поваги книгам і авторам, закликаючи всіх, і особливо молодь, знаходити задоволення в читанні і поважати незамінний внесок тих, хто сприяв соціальному і культурному прогресу людства.На обрання дати святкування вплинула також традиція святкування Дня книги у Каталонії, де 23 квітня, на День Юрія, дарували троянду за кожну куплену книжку.Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу.
І вже потроху і у нас... Читаємо! Шануємо!  Шануємось!

Немає коментарів:

Дописати коментар