середу, 2 листопада 2011 р.

Ваша бібліотека може зрости на 2 млн.+ книг

Недавно деякі наші університети тестували World eBook Library - одну з найбільших в світі наразі електронних колекцій книжок, е-документів та аудіофайлів: 2,100,000 (2 мільйони+!) назв eКниг та 23,000 аудіокнижок. Статистика була промовисто гарна (найвища у ХНУРЕ та ЛНБ ім.Стефаника), отже колекція справді потрібна "і фізикам, і лірикам". Колекція - універсальна, класичні твори в багатьох галузях. Всі можна вільно завантажувати і поширювати серед користувачів бібліотеки без жодних обмежень. Ба, більше того, ВСІ потрібні Вам книги залишаться в бібліотеці НАЗАВЖДИ, якщо ви сплатите річний доступ. Бонус: MARC-записи на книги, які легко поповнять ваші каталоги. Вартість - напишу за запитом, не впевнена, що можу розголошувати на весь світ. Але, повірте, ціна просто смішна для такого ресурсу. І по силі навіть невеличкій публічній бібліотеці.

7 коментарів:

  1. Купа старих книг і більшість незрозумілими мовами. Хоча є і книги українською, яких на наших ресурсах не бачив. Потрібно повернути їх хоча б у цифрі на історічєскую родіну=). Вже подбали під-час тесту?

    ВідповістиВидалити
  2. Що таке "незрозумілі мови" для бібліотеки? Книжки англійською, німецькою, іспанською, польською і т.п. - хіба зайві у наших фондах? Чому ми вирішуємо за користувачів?

    ВідповістиВидалити
  3. під час тесту не було можливості офіційно розміщувати у бібліотеці та каталогізувати

    ВідповістиВидалити
  4. Ми не вирішуємо за користувачів, ми знаємо користувачів.

    ВідповістиВидалити
  5. Це нам так здається, ПБ. Хай старше покоління було з тих, хто вмів "мовчати семи мовами", чи "со словарьом". Виросло вже ціле покоління, яке вчило іноземну мову з першого класу. Багато хто читає іноземною.. Втім, що переконувати: мовне обмеження бібліотечних колекцій - не на користь.

    ВідповістиВидалити
  6. Звісно не на користь, але се добре якщо кирилиця надходить на шару - тоді і про World eBook можна подумати. А якщо не надходить... Словом, про невеликі публічні аж надто оптимістично=)

    ВідповістиВидалити
  7. "Вони можуть, тому що вони думають, що можуть" (Вергілій). Хто захоче, знайде можливості додати цей ресурс до своєї колекції:-).

    ВідповістиВидалити