суботу, 28 січня 2012 р.

Ще раз про Відкритий Доступ в Році 2011

Наш невтомний "адвокат відкритого доступу"  Петер Субер розіслав  січневий бюлетень Фундації Відкритого Знання (Open Knowledge Foundation), де, зокрема, упорядковані найбільш знакові події у царині відкритого доступу за 2011 р. Можливо, ми з Вами щось пропустили,  тож, гадаю, буде незле нагадати. Отож:
*   Відбувся найбільший в світі кемп відкритого доступу  Open Government Data Camp (Варшава, жовтень, понад 400 учасників з 40 країн)  
*   Фундація Open Knowledge Foundation відкрила відділення в Німеччині ;
*    Команда  CKAN , яка  підтримує софт для відкритих даних анонсувала нову версію (v1.5)
*    The Open Spending оголосила про нові здобутки у своїх проектах "візуалізації грошей" - створення мапи урядів та фінансових корпорацій, і відповідних даних  .
*    The Public Domain Review  - відкритий онлайновий журнал, що презентує унікальні тексти, зображення, фільми, поза авторським правом. Оце справді, гідна знахідка, тягнемо до своїх ресурсів-каталогів! 
*    Визначено переможців першого Panton Fellowships гранту, який складає  8000 британських фунтів для молодих дослідників в галузі відкритого доступу. У кого раптом валідний паспорт громадянина ЄС, подавайтесь, якраз нині оголоешно новий конкурс....
*   TEXTUS - новий відкритий софт для текстів публічного домену ;
Те, що видалось цікавим. Більше - на сайті Фундації. 
Не мерзніть! Майже Весна!

Немає коментарів:

Дописати коментар