суботу, 12 лютого 2011 р.

Scientific Reports - новий журнал відкритого доступу від видавництва NATURE

       Недавно повідомляла про найбільший в світі академічний журнал вільного доступу PLoS One . Конкуренція у спробах створити мультидисциплінарний журнал триває. Як і дискусії щодо того, чи має бути журнал вузькоспеціалізованим або хоча б предметно-орієнтованим в епоху електронних видань та статейно-орієнтованого пошуку інформації науковцями. 
   Видавництво NATURE  (Nature Publishing Group (NPG) - відоме своїми авторитетними журналами, передусім щотижневиком  Nature (заснов.1869), теж оголосило 6 лютого  про започаткування нового журналу - рецензованого електронного академічного журналу відкритого доступу  - Scientific Reports Журнал публікуватиме статті з природничих наук, передусім біології, хімії, фізики та наук про землю. Перший номер вийде в червні 2011 р.  Передбачені різноманітні метрики для оцінювання статейно-орієнтованого імпакту, включаючи кількість завантажень статей, або тих, що найчастіше відсилають електронною поштою чи включають до блогів тощо.  
Всі статті також депонуватимуться в  PubMed Central. 
Всі статті публікуватимуться під ліцензіями  CC-BY-NC-ND  та  CC-BY-NC-SA від Creative Commons. (PLoS ONE використовує CC-BY).  
Плата автора за публікацію складатиме  $1,350/за статтю.
Scientific Reports - не перший журнал відкритого доступу цього відомого видавництва, вже понад 40 назв журналів NPG  пропонують опції вільного доступу до окремих статей. Детальніше про політику NPG щодо відкритого доступу можна почитати тут


Немає коментарів:

Дописати коментар