четвер, 10 лютого 2011 р.

Ваші читачі вже у Facebook, а Ви?

Ще недавно українців на Facebook було трохи більше мільйона, причім більшість "набігло" за 2010 рік. А от, що значать довгі новорічні свята:-): за останній місяць кількість українських користувачів цієї популярної мережі зросла аж на 14% і складає вже 1 млн. 161 тис. українців. 
    Якщо темпи росту протягом 2011 року збережуться на рівні 14% в місяць, то наступний новий рік будемо святкувати в мережі, серед 4 млн. земляків і численних закордонних друзів. 
Ваші читачі вже у Facebook, a Ваша бібліотека?
Про те, що бібліотеки можуть зробити у Facebook -ще раз тут. Для академічних бібліотек додатково.
А от,  ідея для публічних бібліотек. Запропонуйте, наприклад, пенсіонерам Вашого району чи міста  доступ до мережі в бібліотеці, допоможіть їм налаштувати профіль в соціальній мережі. Ну щось на кшталт:   "Ваші діти чи онуки далеко? Їм нема коли поговорити з Вами? Поспілкуйтесь з ними... в Бібліотеці!". Чому ні?


PS. Бібліотека Могилянки відкрила сторінку у Facebook лише півроку тому, але же має 1038 "друзів",  а це ще 1038 прихильників!, які не тільки отримують новини і повідомлення, але й обговорюють та коментують події, пропонують, дискутують, радять! Причім оперативно, без вихідних, не чекаючи на прихід реальний в бібліотеку в годин її роботи...Ліричний відступ: отримала щойно запит  через фесбуківський чат: "А що Бібліотека робить о третій годині ночі?", не стала розчаровувати історією про різницю в часі і свої  американські стажування, відповіла "Бібліотека в Мережі працює 24 години на добу"!  Створюємо репутацію!!!:-) 

2 коментарі:

  1. Ви будете сміятися, але мене запросив на Фейсбук саме пенсіонер - наш читач, за 70... Це було кілька років тому, я про це неодноразово писала. А б-карі тільки почали вивчати цей Фейсбук.
    Але з укр. і рос.сторінками там періодично щось трапляється, доводититься переходити на англ.

    ВідповістиВидалити
  2. Зате зараз за сучасними дослідженнями у Фейсбук в світі журналістів та бібліотекарів найбільше:-) Комунікації! Гляньте, чи не щодня якась наша нова ЦБС "оголошується"!

    ВідповістиВидалити