середу, 16 лютого 2011 р.

Намалюй собі себе

         Все більше мешапів та інших "іграшок"  - корисних і не дуже, цікавих і не дуже, розумних і не дуже, яскравих і не дуже і т.п. :-) - з"являються щодень в Мережі. Про програму Google частоти вживання слів писала недавно. 

А ось і нові "іграшки" для охочих візуалізувати себе та свої персональні дані в Мережі. Такі "вправи" допоможуть, можливо, декому по-новому поглянути на себе "коханого", на свої звички, справи, дізнатися з малюнків чи діаграм,  куди і на що безоглядно спливає Ваш дорогоцінний час:-) Отже, 

1. Візуалізація Вашої поштової скриньки, якщо Ви прихильник Google: як виглядає на графіках  Ваша  Gmail скринька  і які "перехрестя" світів, адрес, ключових слів у Вашій скриньці  — можна спробувати уявити через Graph Your Inbox
 2.  Tweet Stats намалює Вам  в кольорі і яскравих діаграмах Вашу активність в Твіттері: щомісячні, щоденні чи навіть щогодинні "цвірінкання" та їх "перехрестя".  
 3. Ваша персональна Google - історіяGoogle web history "намалює" Вам картинку про те, що і   і як Ви гуглите:-), і за часом, і за типами пошуків: книжки, статті, відео, новини, блоги тощо. 
Це, до речі, цікава тема для обговорень, і нагадувань щодо необхідності правильно видаляти свої історії пошуків, якщо не хочете, щоб хтось про них дізнався:-)

Далі буде :-)


Джерела: Five ways to visualize your personal data
Корисний лінк - всі кращі мешапи Mashup Awards Archive

Немає коментарів:

Дописати коментар