вівторок, 1 лютого 2011 р.

Українська художниця - німецькій бібліотеці

Українська художниця Лада Наконечна зробила німецькому місту Лейпцигу  незвичний подарунок, повідомляє Німецька хвиля:  прикрасила стіну однієї з найстаріших бібліотек ФРН своїм твором. Простим олівцем вона намалювала пейзаж, на стіні площею сто квадратних метрів у старому читальному залі університетської бібліотеки Альбертина, що у Лейпцизі. «Бібліотека як публічний простір – дуже гарне місце для комунікації з людьми, тому з ідеями, які б я хотіла сказати, можуть ознайомитися чи з ними спілкуватись, комунікувати, дискутувати люди, більш широка аудиторія, ніж приходить у галерею, наприклад», - каже Наконечна.
Вітаємо і німців, і пані Ладу! Віват! Може, наші мистці підтримають цей приклад в наших книгозбірнях?

PS.  Цікаво, чи комусь з наших бібліотек вдалось залучити майтрів (на волонтерських засадах!) до створення Просторів наших бібліотек? Я намагалась в свій час, майстри хочуть не тільки слави, але  й коштів (що зрештою, зрозуміло), а студенти (два роки переговорів із Академією Мистецтв у Львові) майже ні до чого не привели.. Майже, бо невеличка скромна скульптура "Козацька слава", студентська робота випускниці Академії,   все ж з"явилась біля Музею в Могилянці.
А ще копії постерів прекрасної виставки "Українська абетка" Василя Чебаника в одній з читальних залів..І його макет таблички на вході: "Бібліотека Антоновичів". Дякуємо, Майстре!.  

3 коментарі:

  1. Доброго дня, ваш блог бере участь у конкурсі блогів, кілька зауважень:
    зараз блог пропонує два фіда - один через фідбернер, другий старий (йде з адресного рядка); треба їх поєднати (десь на фідбернері є така опція). Бо якщо ви поставите лічильник, щоб знати кількість читачів, що підписалися - ви втратите частину. Це псує біб. статистику ))

    Саму кнопку Subscribe in a reader варто винести нагору-вправо, щоб її всі бачили; а банер укрбібблогів вже під нею трохи нижче, щоб були приорітети для вашого блога.

    І кнопки соц. мереж нагору теж.
    Бачила ваш твіттер, але тут посилання на нього нема - а треба, бо комусь буде зручніше звернутись до вас через твіттер (наприклад, тим, хто читає блог з мобільного пристрою)

    Великі кавалки тексту можна розбивати подвійним ентером - так краще сприймається з екрану.

    Фото (яке несе додаткову інформацію, а не просто прикрашає) варто підписувати (є там така функція, коли додаєте фото), щоб було зрозуміло всім, що там зображено; а взагалі це необхідно для незрячих користувачів.

    Кількість тегів можна зменшити, якось не дробити так інформацію.

    І вже поза конкурсом: тема вашого блогу - відкритий доступ; нічого "директорського" в ньому немає. Можливо, читачам було б цікаво щось саме про управління, про керівництво колективом, про нелегкі стосунки з керівництвом? ))

    Бажаю успіхів,
    експерт першого національного конкурсу блогів програми Бібліоміст Наталія Мірошнічкенко

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибі, врахую.
    Поза конкурсом: нічого "директорського" в блозі нема, і не буде. Думаю, блог цікавий професійними темами, незалежно від посади:-)

    ВідповістиВидалити
  3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити