суботу, 26 лютого 2011 р.

Читайте! Запрошує Нью-Йоркська Публічна Бібліотека

Подивіться, яка гарна сьогодні Нью-Йоркська Публічна Бібліотека
"Читайте" -  закликає вона жителів Великого Яблука та численних туристів, і запрошує на одну з програм читання завтра.  Правда, креативна реклама? ("зіткана" з обкладинок книг). 
Вхід до Бібліотеки - абсолютно вільний без жодних посвідчень чи перепусток, всі програми - класи - виставки - вільні. Користування комп'ютером, правда, обмежене 30 хв., але теж Вас не запитають жодної перепустки. Читацький квиток (за яким вже можливо користування 10-млн. фондом цієї славної книгозбірні) можна оформити за кілька хвилин, особливо, якщо Ви це зробили в он-лайні заздалегідь, і Вам потрібно лише власне оформлення. От, якщо Ви хочете позичати книги додому, Вас вже попросять будь-яке ID (водійські права, наприклад), та будь-який документ (лист на Вашу адресу теж підходить!), який засвідчує, що Ви житель Нью-Йорку. 
       Отож, і мешканці мегаполіса, і туристи не минають Бібліотеки, вона завжди багатолюдна, бо ж яка насолода, пірнувши з людської ріки, що вічно тече по 5-й Авеню, в самісінькому центрі Мангетенна, потрапити в справжній Храм Книги, вільно походити залами, переглянути виставки чи якісь класи (недавно, я тут вчилась каліграфії в різних алфавітах, цікаво!),  побачити зрештою Біблію Гутенберга, послухати музику і т.д.  Якщо Ви з дитиною, то і їй буде чим зайнятися, адже "дитяче відділення" теж завжди має щось привабливе. 


А як Вам ця бібліотекарка на Довідці? Правда, не схожа на стереотипний образ  хранительки книг? :-) Якби сама не бачила, подумала б, що акторка...
А ПБ нас всіх хотів вбрати в халати недавно..
     Ось вже майже сто років вхід до Бібліотеки "охороняють" два леви, що мають імена Patience (Терпіння) та  Fortitude (Стійкість). 
 Що ж, терпіння і стійкості потрібно бібліотекам і бібліотекарям, і не тільки в США. 
Про NYPL ще планую писати, слідкуйте!

5 коментарів:

  1. Але гарно, креативно, доступно. Аж завидки беруть. А ще кажуть, що американці не читають взагалі. Стереотип?

    ВідповістиВидалити
  2. О, Ви вже прокинулись? Добранок! а я ще... Заслала проект щойно на конкурс по відкритому доступу, якщо отримаємо, приєднаєтесь?
    Так, в НЙ читають, і багато. З 8 млн. жителів, знаєте, знаходяться:-) Принаймні в метро ну, не кожен другий, але кожен третій точно. Бібліотеки публічні, що мені траплялись на очі, завжди повні. Книжкові магазини теж.

    ВідповістиВидалити
  3. Прокидаюсь раненько. Приєднаємося, звичайно.
    Гарно в Нью-Йорку:)

    ВідповістиВидалити
  4. Я навіть сказав би, що всі хто сидить на рецепції чимось між собою схожі.

    ВідповістиВидалити
  5. "Насколько все мы в мире схожи,
    Хоть различаемся лицом!" :-))

    ВідповістиВидалити