пʼятницю, 22 квітня 2011 р.

Дикий Захід 2.0

Така ось книжка трапилась "Дикий Захід 2.0: Як захистити та відновити Вашу он-лайн репутацію" (“Wild West 2.0: How to Protect and Restore Your Online Reputation on the Untamed Social Frontier” by Fertik, Michael and Thompson, David. New York, 2010. Автори - засновники "першої в світі кампанії по приватності в мережі та управлінню онлайновою репутацією" -  Reputation Defender

Головна ідея - вміти презентувати себе в онлайн. Віртуальне життя - як на дикому заході, без законів та культури (оце ми не погоджуємось, хоча...).  Інтернет-інформація може вплинути на Вашу репутацію і навіть кар'єру.  Крім загальних міркувань ( "не цвірінькати" зайвого), такі, наприклад: якщо шукаєте нову роботу ( розлучаєтесь )  почистіть або видаліть зовсім (?) Ваші профілі на Facebook, Twitter та ін.,  коменти на блогах чи форумах, погугліть до чого веде Ваше прізвище, перегляньте фото, які Ви виклали на  Flickr (або фото з Вами, які хтось виклав), те ж саме з  відео на які Ви публікуєте в мережі, Ваші "мандрівки" на відповідних сервісах ("познач країну "тощо,) коменти, в яких пишуть ПРО ВАС в соцмережах чи блогах/форумах. Навіть те що Ви пишете е-поштою чи при обміні миттєвими повідомленнями, може бути скопійовано і використано проти Вас.. 
     Так виглядає, що мовчання - золото? І тоді про вас напишуть : "В связях, порочащих его, замечен не был":-)
 

6 коментарів:

  1. ...Навіть те що Ви пишете е-поштою...

    Це кампанія для жертв Джуліана Ассанжа=)

    ВідповістиВидалити
  2. а може нова професія, до якої варто придивитися? уявляєте, в класифікаторі професій: "Бібліотекар-імідж-мейкер віртуального світу" :-)

    ВідповістиВидалити
  3. Десь в мережі був комікс: хлопець в барі хоче познайомитисяз дівчиною, вона у відповідь фотографує його на мобільний, авантажує фото в мережу і моментально отримує купу негативних відгуків. Зрозуміло, йде собі.Чи це вже не реалії?

    ВідповістиВидалити
  4. ...може нова професія...

    Професія не нова. Зараз в Україні активно поправляє онлайн-репутацію депутат Ляшко.

    Загалом, подібні кантори працюють на випередження. Це кумедно описано в Хакслі. Типу хочуть рубати ліси Амазонії, відразу ЗМІ бомбардують невинними повідомленнями про кровожерливих аборигенів Амазонії, які у наш час практикують людські жертвоприношення.

    Про укрприклад "підготовки плацдарму" колись писав Лещенко.

    ВідповістиВидалити
  5. UPD. Подібний штат має кожна "поважаюча себе" партія. І люди туди йдуть працювати! Мабуть не від доброго життя.

    І в цей час часто чую, що в наших бібліотеках (в цих харітасах за держрахунок) нама кому бібописи вводити. Парадокс?!

    ВідповістиВидалити