середу, 27 липня 2011 р.

Що хочуть чоловіки: знають в бібліотеці! або Наша служба і опасна і трудна...

Трапився в неті повний текст збірника "ЧТЕНИЕ НА ЕВРАЗИЙСКОМ ПЕРЕКРЕСТКЕ" (Матеріали Міжнародного інтелектуального (!) форуму, що пройшов в Челябінську, Росія, в травні минулого року.  Погортайте, кому цікаво читачезнавство та дотичні теми. Ну де б Ви ще дізналися про "Роль суггестивности в чтении", або "Зачем нужны «плакательные» книги", або як зробити саморобну книжку для дітей, і за який хвостик треба сіпати мишку, щоби була інтєрєсна :-)  (Якщо серйозно, дещо корисне все ж для публічних б-к трапляється).
        Але, все ж інколи бібліотечні інновації на наших професійних "перехрестях", здається, зашкалюють. Ну як Ви думаєте, що ще придумали бібліотекарі (підозрюю, бібліотекарші!) містечка Березовський (ні, Борис Абрамович не при чім, вікіпедія каже, це просто містечко-супутник Єкатеринбургу), щоб залучити читачів-чоловіків? Читайте в статті збірника «Чего хотят мужчины»: инновационный проект Берёзовской ЦБС". Всього лиш про гендерний проект «Анатомия мужчин». Не хвилюйтесь, ніякої расчлєньонки! "Не корысти ради", а токмо з благородною метою: "библиотека, как социальный институт может и должна включаться в процесс улучшения качества жизни мужского населения". "Улучшеніє" передбачає різні забавки (нє, нє, я не про тей во:-)!), всього лиш виставки, все пристойно, пані і панове! Але "учитывая детские любимые увлечения мужчин (игру в «войнушки»)" (yes! сказали всі феміністки!), пропонується виставка «Разведчики и шпионы». Крім 100 популярних книг з тематики "для оформления использованы материальные атрибуты: шпионский чемоданчик с соответствующим наполнением – диктофон (вау!), наушники, бинокль, пистолет (справжній?), зажигалка-фонарик, фотоаппарат. Экспонатом выставки стал и гардероб шпиона: длинный плащ, парик, шляпа, темные очки. Желающие могли все примерить и сфотографироваться (дайош виставку березовських шпійонів на FLICKR!) Также был представлен «чемоданчик радистки Кэт» (старинный чемоданчик)" (в дужках, очевидно, тлумачення для особливих тугодумів:-), але чому старовинний? Ото награлись, певно,  хлопчики! А прийшло їх на виставку (вівся облік чєловєчєского поголів"я) аж 150 за два тижні. Веселим акордом заходу, певно, звучали пісні, адже "раздел «Шпионские страдания» оформлялся текстами песен по теме", тож охочі могли ще спробувати себе в амплуа співаків. Ще б можна було на два голоси з радисткою Кет для переможців конкурсу, але все, все, мовчу:-)
Що тільки не придумують жінки бібліотекарі, щоб причарувати записати в бібліотеку чоловіків нових читачів. Особливо для рівноваги гендерних показників:-).
"Бог, не суди, ты не был Женщиной на Земле"? 

14 коментарів:

  1. Під столом:D

    підозрюю, бібліотекарші! - вірно підозрюєте.

    Але сказано, що за 2 тижні виставку відвідало 150 людей. А раптом це справді те, чого хочуть бєрєзовскі мужчіни?

    ВідповістиВидалити
  2. А раптом в цьому Березовському всього 150 мужчін:-) І всі - на виставку! 100% "охват":-)
    І взагалі, жінок в світі більше, ніж чоловіків, тому мужчіни - сексуальна меншина, їх тра берегти і гратися. Хоча б в шпіонів:-)

    ВідповістиВидалити
  3. Аж кортить зробити якийсь гендерний проект у відповідь... ну щось приблизно - жіночі бої в багнюці на роздягання.

    Підозрюю охочих прекрасної статі буде не багато, тому у висновках до статті напишемо - Вам ж, шановне вчене товариство, відомо, що вони, як правило, самі не знають чого хочуть.

    ВідповістиВидалити
  4. Ох, нариваєтесь, ПБ!:-) Баби, пардон, прекрасна стать, створені для того, щоб їх любили, а не розуміли:-) А Ви "в багнюку, не комільфо:-). А гендерний проект навіть мені кортить у відповідь, уявляю як вже Вам:-) А напишіть, а?
    Офф-топ: Вам не здається, що ми одні лишились з Вами "безвідпускні"?:-) Ау, нарід, проблеми з мережею на дачах-морях? Ми за вами скучили:-)

    ВідповістиВидалити
  5. Ні, мені сурйозний проект вже як кілька тижнів кортить написати. Але поки маю досхочу першочергових зобов'язань.

    З розважального маєте "тату-ОА";) Там, до речі, ще ніякий Альмадовар на горизонті не намалювався?

    Це не лише відпустки, укрбіблоґосфері мєждусобойчікі звична річ. Лише буває коли одна громорганізація чимось потішить - тоді налітають "злісні" аноніми=)

    ВідповістиВидалити
  6. OA - це святе!!! Був, до речі, цікавий вебінар сьогодні...От про це часу не було написати, ганьба! а про всяку єресь, так запросто:-). Це, певно, приїзд Кирила затьмарив... Завтра точно - всі помисли тільки про OA! (і про Альмодовара:-)

    ВідповістиВидалити
  7. Цікаво, а хоч одну книгу з виставки взяли домой почитати?

    ВідповістиВидалити
  8. @Анонім: Не знаю як в Березовському, але у нас, як правило, книг з виставки домой не дають.

    ВідповістиВидалити
  9. які книжки, коли револьвер, і плащ, і чємоданчік...

    ВідповістиВидалити
  10. ... книгу,
    кабы пистолет никто не взял домой пострелять

    ВідповістиВидалити
  11. @МБ, Pan - мені теж останнім часом у бібблогосфері особливо нема з ким говорити (Ганна не рахується, у нас робочі столи в кімнаті поряд стоять :)). А часто/багато писати, як колись - вже немає ані часу, ані сили... Але з вересня, коли всі нарешті повернуться до нормального життя, має бути веселіше.

    Про шпійонські забавки для великих хлопчиків не коментую, бо здається дійсно трохи... зашкалило :)

    ВідповістиВидалити
  12. Шановні, які виставки шпигунські, для кого?! Всі притомні читачі сидять на гей-прозі, слеші, яої! а друга половина це пише! і це по-справжньому цікаво! Ось де вся література. які там автори! Які читачі! Я у захваті:-D

    ВідповістиВидалити
  13. Агов, їх і так сексуальна меншина, а Ви їх на Гей-прозу... Хай краще в шпигунів...

    ВідповістиВидалити
  14. Які шпигуни? Хиба що для дітей. Чоловікам треба про машинки та дівчат. І хіт, чим хто старше за 18 книга "Самогоноварение и виноделие в домашних условиях"
    Издательство: Современный литератор, 2007 г. - http://www.ozon.ru/context/detail/id/91518/

    ВідповістиВидалити