пʼятницю, 29 липня 2011 р.

OpenDOAR зареєєстрував 2000-й Репозитарій

Ним став DSpace в БелГУ, вітаємо колег з Белгородського ун-ту Росії ( до речі,  давніх партнерів нашого Харківського НУ ім.Каразіна, зокрема по білорусько-російсько-українському прикордонному Консорціуму)!
Ну що ж, караван іде. Нас вже 2000, колеги-репозитарщики. Це тільки зареєєстрованих (і це ж ще партизанські наші не пореєєструвались, чекають чогось, хоч апологети ВД завжди кажуть: РЕЄЄСТРУЙТЕСЬ З ПЕРШИХ ЖЕ депозитів, і буде Вам (і Вашим авторам)  щастя. Може поки ви чекаєте пристойного наповнення, в цей час хтось шукає роботу Вашого автора...
         Отже, OpenDOAR нині - не просто комбайн, але глобальна мережа 2000 інституційних та тематичних репозитаріїв світу, з поглибленими пошуковими можливостями (н-д, пошук лише в усіх репозитаріях Австралії чи Росії, або пошук в усіх репозитаріях світу, що містять матеріали з фізики чи хімії тощо)  та сервісами (статистика, зокрема). Щомісяця   до  OpenDOAR додаються 23 НОВИХ репозитарії. Але і щомісяця вилучаються 7 старих, які не оновлюються або не відповідають критеріям. Підтримує OpenDOAR University of Nottingham.

PS. Дотичні корисні адреси (ніколи не завадить повторити!):  
OpenDOAR частина проекту SHERPA (ще сервіси RoMEO, JULIET)
Сервіси OpenDOAR: OpenDepot та OpenAIRE Deposit Service
Центр Дослідницьких Комунікацій (Centre for Research Communications (CRC) створено в квітні  2009, для підтримки розвитку ВД та портфоліо для проектів з ВД. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар