вівторок, 26 липня 2011 р.

Знов про бібліотечний преферанс: пограємо?

 
Недавно обговорювали потенційну можливість використання гральних карт в бібпрактиці. Ще одне повідомлення з теми. Гральна карта як джерело, долучіть до колекцій! Світова цифрова бібліотека поповнилась: російські колеги виклали гральні карти Російської імперії початку 19 століття.  Сет в 60 карт - зображень різних регіонів імперії, містить і наші 11: Київської, Чернігівської та ін. губерній. На одному боці кожної карти: зображення традиційного одягу місцевих жителів та герб губернії, з іншого - географічна мапа.
Як завжди лишається багато питань до опису. Ну, наприклад, такого (даю в російському (оригінальному) варіанті:  "Киев (по-украински Київ), расположенный на р. Днепр (по-украински Дніпро), был столицей Киевской Руси с 10-го по 12-ый век. Киев, бывший административный центр губернии, является столицей современной Украины".
Отже, з дружнім привітом з бувшого адміністративного центру губернії,і для можливого використання-поповнення Ваших колекцій.  

6 коментарів:

  1. Відповідь-ні, нас ніхто ж не запитував:-( А от запит - підготую, обіцяю (Ви ж знаєте, що я противна
    :-)

    ВідповістиВидалити
  2. Малося на увазі - додасте матеріал у відповідь (письмена трипільців на шкурі динозавра, сліди Остапа і чорнобривої Галі на Місяці...)?

    А запит який? Скаргу? Можливо, далеко не факт, за рік, два... підправлять опис. І що? Все рівно за міткою Україна будуть вивалюватись ті ж карти та аткриткі.

    Справді дуже схоже на провінцію.

    ВідповістиВидалити
  3. "будуть вивалюватись ті ж карти та аткриткі", допоки не будемо додавати власний якісний контент. Питання майже до кожної бібліотеки: що я зробив для того щоби Україна була гідно представлена у Світовій бібліотеці. Приєднуйтесь, додавайте, презентуйте.

    ВідповістиВидалити
  4. ...майже до кожної бібліотеки...

    Це схоже на потік галасливих фраз. Питання, насамперед, до 4-ох бібліотек - Чого їздили?

    ВідповістиВидалити
  5. Добрий день! Згідна з Вами: побачити помилки інших (досить грубі та не дуже) можна завжди! А що кожен з нас зробив для популяризації української бібліотеки (починаючи зі своєї власної) у світі?

    ВідповістиВидалити