четвер, 21 липня 2011 р.

10 років HINARI: це доступно для Вашої бібліотеки

Це було в Лондоні, 10 років тому.  В липні 2001 шість провідних біомедичних видавництв спільно з Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я (World Health Organization) оголосили про започаткування програми HINARI (The Health InterNetwork Access to Research Initiative): доступу до результатів досліджень в галузі медицини, хімії, біології та бiотехнологiй, охорони довкiлля, соціальних наук тощо. Наразі понад 8,000 інформаційних ресурсів (30 мовами світу) від 160 видавництв  доступно для дослідників з  105 країн, для низки країн, що розвиваються, цей доступ взагалі безкоштовний. Для України річна участь в проекті коштує лише одну тисячу доларів США (незалежно від розміру інституції та кількості студентів тощо). Серед ресурсів є досить вартісні,  зокрема, журнали від  Elsevier, Cambridge University Press, Nature Publishing Group, BioOne, IOS Press, Sage Press, M.A. Liebert, De Gruyter, Thieme, Teylor & Francis та ін.  Увага: Нині через проект доступний й SCOPUS!
Реєєстраційна форма на участь тут.
Про цей та інші подібні проекти ще тут.
Закладіть кошти в бюджет бібліотеки чи знайдіть спонсора на цю передплату: долучіть 8 000 назв корисних й вартісних ресурсів до своєї колекції!   

3 коментарі:

  1. Реєєстраційна форма на участь - http://extranet.who.int/hinari/en/registration.php

    ВідповістиВидалити
  2. Чудовий ресурс для наших дослідників. 1000 дол. для 1 однієї бібліотеки, так? подати заявку, скажімо, двом маленьким бібліотекам не можна?

    ВідповістиВидалити
  3. Ганно, кожна інституція окремо, на жаль.. Хіба спробувати від ЦБС? Галино, дякую за правильний лінк, у мене, очевидно, за паролем інший доступ.

    ВідповістиВидалити