суботу, 3 вересня 2011 р.

Про скромність

Якщо би не першовересневий подарунок до університетів країни нової книги гаранта Конституції - "Opportunity Ukraine», навколо якої вже стільки галасу (і ніколи не було затягти в бібліотеку стільки журналістів, як за останні два дні!:-), не з'ясувала б, що ця книга вже п"ята у автора:
1.." Рік в опозиції – 2000 рік
2. "... і рік при владі" – 2007.
3. "Як Україні далі жити" – 2007.
4. "Здолати шлях" – 2008.
Це вдалось дізнатися лише з тенет, бо навіть в каталозі провідної книгозбірні країни чомусь знайшлась лише одна назва. Кажуть, книги не продавалися в книгарнях. В мережі про це "упущення" теж писали Коментують так: " президент дуже скромний, тому він завжди просто видає. І він їх роздаровує завжди на своїх зустрічах. Багато тих книжок роздаровано."
Не берусь коментувати жодної книги Президента , у мене лиш одне питання: Закон про обов'язковий примірник творів друку обов'язковий для всіх? Ну нехай, остання книга вийшла в австрійському «Mandelbaum verlag», інші ж наче у нас?
Ну, хоч остання книга гарант-овано потрапить в бібліотеки...
Колеги, а у кого є всі 5 книг?

4 коментарі:

  1. Каталог НБУВ знає значно більше робіт - http://irbis-nbuv.gov.ua А Ви про каталог якої провідної книгозбірні країни пишете?

    ВідповістиВидалити
  2. Тут (вірніш в каталозі НБУВ) з вказаних теж лише дві: "... і рік при владі", "Як Україні далі жити". Можу у них хоч в фонді Президентів все ретельно зібрано?

    ВідповістиВидалити
  3. Потрібно як в США створювати Президентські бібліотеки, так в Єнакієво зможемо ознайомитись з повним зібранням творів.

    ВідповістиВидалити
  4. До речі, сьогодні до нас телефонували з "провідної книгозбірні країни" і питали, чи не хочемо ми їм дати кілька штучок тої всім відомої, але ніким не баченої книги. А потім був дзвінок з бібліотеки "провідного університету країни", який також, нібито, мав отримати ту книгу (ну, то судячи з новини на сайті Адміністрації) - там її ще не бачили, питали як, коли і чому ми умудрилися. Тому на сьогодні ми маємо за честь бути єдиною книгозбірнею, що готова надати той твір читачам:-).
    До речі, я помилилася в роках, коли Вам давала інфу - передостання книга - 2008, а "Здолати шлях" - 2010. Сорі за дезінформацію.

    ВідповістиВидалити