понеділок, 5 вересня 2011 р.

Лотерея в бібліотеці

"кто возьмет билетов пачку - тот получит ..."
"Лотерея! Пошкрябай монитор монеткой и получи 100$ ШКРЯБАТЬ_ЗДЕСЬ".
Источник: http://humorland.org/tags/%EB%EE%F2%E5%F0%E5%FF/"

Про перші лотереї є ще в давньогрецькій міфології: пам'ятаєте, як  воїни по черзі тягли із золотого шолома камінчики, один з яких надавав право на бій із Зевсом...  З тих пір де тільки і як тільки не розводили експлуатували бажання гомо сапієнс випробувати фортуну: мати щось на халяву, або те, чого мало і на всіх не вистачає.  
Але щоб у бібліотеках? Чесно, вперше чую. Але чому ні? Адже  є у нас (ой, є! книжки!), дещо, чого "малувато", а треба всім! Приймаються ідеї: яку лотерею можна влаштувати в бібліотеці й для чого:-) 
      А поки підказка: з життя-буття наших заокеанських колег. Моя улюблена Батлерівська бібліотека в Колумбійському університеті, наприклад, розігрує.... шафки. Студентів, ясна річ, багато. Шафок персональних для зберігання речей малувато  (до речі, навіть гардероб тут відсутній, "все. своє ношу з собою" тут буквальний вираз). Як соціально справедливо поділити на всіх? Ніяк. Тому бібліотека оголошує ЛОТЕРЕЮ
Хто виграв, той і квач  щасливий власник власної шафки на цілий навчальний рік. Хочеш власні речі складай, хочеш бібліотечні книжки зачиняй, якщо ліньки  додому тягти. А я вже колись писала, що ця бібліотека працює цілодобово, тож може ще які необхідні речі потрібні....
Дайош шкафчики в наших книгозбірнях? Чи бодай лотереї (ідеї приймаються!)

3 коментарі:

  1. Мы на юбилейном вечере Белинского устраивали лотерею с литературным журналом "Урал": гости могли выиграть журналы или призы от библиотеки (зонтик, карандаш, банку варенья, книжку). Наверное, такое часто в библиотеках делают, с 19 века, судя по афишам благотворительных балов. А вот вы могли бы устроить лотерею на право остаться в библиотеке ночью. Мне во время экскурсии по вашей библиотеке говорили, что студенты хотели бы, чтобы библиотека работала по ночам.

    ВідповістиВидалити
  2. За "право остаться в библиотеке ночью" можна не тільки лотерею, а цілий аукціон влаштувати:-) В Києві з готелями напряжьонка:-)
    А серйозно: лотерейна ідея - цікава, беру на озброєння, ще точно не знаю як, як придумаю - розповім!

    ВідповістиВидалити