пʼятницю, 2 вересня 2011 р.

Створюйте журнали відкритого доступу...в Амстердамі.

Оце, справді підтримка: мільйон євро на розвиток журналів відкритого доступу  - не фантастика, а реальна можливість. Правда, все ще не у нас. Нідерланди. Є у них така собі Нідерландська Академія Наук Організація для Наукових Досліджень (Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO), яка проголосила відповідний конкурс проектів. Можна податися на грантик в 45 тис.євро щоб заснувати новий журнал відкритого доступу, або ж вдвічі менше отримати, щоби трансформувати  у відкритий доступ традиційний журнал. (Цікаво, чому трансфер дешевший? як на мене, теж наче з нуля, а то й дорожче:-( 
Ну, шкільний дзвоник дзеленчав вчора? Займіться арифметикою самі: порахуйте в папугах назвах як Нідерланди порадують скоро академічний світ і нас всіх новтими журналами.
Ех,  переводили свої академічні видання, хоч би хтось спасибі сказав...
Хочу в Нідерланди!  Тим більше там реченець 4 жовтня, можна встигнути:-) 
 

3 коментарі:

  1. Щось не розумію ідеї?! Ну отримали гроші, понабирали редколегію, рецензентів, дизайнера ітд., випустили кілька номерів... гроші скінчились, а далі що?

    ВідповістиВидалити
  2. Це ж на старт-ап лише. Про бізнес-моделі журналів ВД вже неодноразово було... Зазирайте в DOAJ - almost 7000 назв.

    ВідповістиВидалити
  3. Зрозуміло. Головне почати і зареєструватись у каталозі. А чим усе це закінчиться - знають деякі українські репозитарії.

    ВідповістиВидалити