понеділок, 20 червня 2011 р.

Нью-Йоркська Публічна Бібліотека тестує новий каталог

В повну силу він запрацює у вересні, але вже від сьогодні тестова версія нового NYPL каталогу доступна, зауваження приймаються! Допомогла відомій Нью-йоркській книгозбірні втілити задумане канадська (не оптова!!!) кампанія Bibliocommons,  за плечима  якої понад 40 впроваджень в бібліотеках Бостону, Сіетлу, Клівленду та ін. Серед "родзинок": покращені пошукові можливості, персональні "полички" для користувачів, можливість додавання відгуків та тегів чи голосування і т.д.  Власне, спробуйте самі! 
PS. Цікаво: на тему "Україна" знайдено понад 27 тисяч записів. Далі йде деталізація  у предметах, жанрах, сервісах, форматах, мовах, місцем розташування, хронологією тощо. Для прикладу, з усіх знайдених  записів  про Україну, 26 829 можна "юзати" лише в бібліотеці, а додому взяти лише 463.. За предметами 6 382 - пасують до історії, 1220 - до політики, 1026 - про євреїв, і лише 913 - про українців.. 
Щоб проблема вибору не змучила користувача, велкам до списку бестселерів, де можете додавати теги, анотації тощо (звісно, якщо Ви зареєстровані в Бібліотеці). Такий собі мікс каталогу бібліотечного та  Амазону, і чомусь це зветься тепер Каталог 2.0. 
Конкурс: хто придумає, що, крім відгуків-фідбеків користувачів буде допасовано до Каталогів 3.0,  подамося на конкурс призів    
   

4 коментарі:

  1. До Каталогів 3.0 буде допасовано розумних шимпанзе, які порпатимуться в карткових каталогах.

    ВідповістиВидалити
  2. Якщо вже змагатися у чорноті прогнозів, боюся до каталогу 3.0 буде допасовано читача, якому ще буде потрібна книжка...
    добре, якщо розумного

    ВідповістиВидалити