пʼятницю, 17 червня 2011 р.

Львівське...

Люблю це місто, в будь-яку пору року і стану душі, намагаюсь бувати мінімум двічі на рік. Бо довше - сумую... Львів для мене  - завжди Свято. Піднесений настрій, відчуття польоту й натхнення від вулиць і вуличок,  бруківки і ароматів кави в безлічі затишних кав"ярень, стареньких трамвайчиків і готичних вікон, таких привітних і різнобарвних львів"ян,  зрештою відчуття причетності до плинності часу в цьому місці Всесвіту... 
Наші гості - американські студенти-майбутні бібліотекарі з Канзасу  (Бібліотечної Школи Emporia State University) в захваті: від Бібліотеки Стефаника, і особливо унікальних колекцій Палацу Мистецтв та...  Рижика в центральному будинку бібліотеки:-).  Від чудової  презентації про свою книгозбірню від директора університетської бібліотеки;  від зустрічі з колегами-представниками  різних бібліотек Льовова  та студентами- теж майбутніми бібліотекарями з ЛНУ  під час круглого столу, де зрештою "розговорились" і  зворушливим "акордом" зустрічі  навіть полинула пісня:-). (А в тому, що ці два університети матимуть можливість відтепер тіснішої співпраці і, можливо, спільних проектів, не сумніваюсь!).
Від прогулянки містом, обіду в "Криївці", кави в "Дзисі"...
(А для мене цього разу знов приємні сподівані і несподівані зустрічі-відкриття:-) 
       І знов вечірній потяг завершив це чарівне коло одноденної подорожі до Львова, але, впевнена, залишиться в пам"яті кожного.  Як в поезії одного львівського бібліотекаря: "Я залишаю гамірливий Львів - тікаю раз у раз, щоб повернутись потім".  
До побачення, Місто Лева, ми ще повернемось!

2 коментарі:

  1. Да! Львов - необыкновенный!
    Я тоже не смогла не поделиться своими
    "Непутевыми заметками из Леополиса" Надеюсь, побывать там ещё не раз!

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибі, Ваші нотатки дійсно цікаві! І дякую, що приєднались:-)!

    ВідповістиВидалити