четвер, 17 березня 2011 р.

Промоція Відкритого Доступу в Україні

     Колеги, Міжнародний консорціум eifl.net підтримав нашу спільну грантову заявку від Консорціуму Інформатіо, Секції університетських бібліотек УБА та проекту eLibUkr. 
     Проект  передбачає цикл семінарів по відкритому доступу в різних містах України, а також підготовку промоційного відеофільму із залученням провідних науковців країни в якості експертів щодо розміщення результатів наукових досліджень у відкритому Інтернет-доступі.Свої ідеї та пропозиції щодо семінарів та фільму надсилайте на мою адресу,будь-ласка (yaroshenko@ukma.kiev.ua)

PS. Всіх з Днем Святого Патрика!  Як каже прислів''я - в цей день всі ми  трохи ірландці:-)

9 коментарів:

  1. Вітаю з успіхом! Маємо відзняті доповіді із семінару

    ВідповістиВидалити
  2. 1. Питання компенсації витрат пов'язаних з ВД стоятиме?

    2. А "провідні науковці країни" підтримують ВД?

    ВідповістиВидалити
  3. ПБ: Питання не стоятиме:-), лише буде порушене:-)
    А чи підтримують,от і дізнаємось. Пропонуйте прізвища дослідників, запитаємо.

    ВідповістиВидалити
  4. А про портал НБУВ буде згадка? Запевняють же щодобове відвідування 30 тис., схоже на найвдаліший з реалізованих проектів, але архівують не автори. Щоправда, і в інші архіви в основному не автори додають... Словом, як з НБУВ?

    ВідповістиВидалити
  5. я чула, що щоденне - за 40 тисяч... Звичайно, я включаю цей портал як наше досягнення, здається ще лише Бразилія має чи не всі свої журнали у відкритий доступ. Хоча портал не зовсім "репозитарій", та й з метаданими там проблеми... А те, що цей проект "найвдаліший", ще раз доводить - найкращий шлях в нашій рідній неньці - команда "зверху". Є наказ - всі дружньо побігли здавати журнали, бо без цього зась до переліку ВАК. Лише з два десятки журналів попручались, і вибороли ембарго. У авторів ніхто не питав взагалі. В країні "копілефту", на це не зважають?

    ВідповістиВидалити
  6. Нулик не додав), на березень дають 420 тис.

    ...В країні "копілефту", на це не зважають?..

    Інколи, справді, здається, що в Україні авторів вважають за ворогів.

    ВідповістиВидалити