пʼятницю, 17 червня 2011 р.

І знов про плагіат і видавничу справу

Незбагненні й чудернацькі варіанти українського копірайту (копілефту!), дивовижні  шляхи твої, авторське право в Україні...  
Набуває розголосу справа Теліпка В.Е., підприємливого студента (заочника, відрахованого з КНУ ім.Шевченка!), який примудрився за останні три роки опублікувати (!!) 16 (!!!) робіт (підручники з права!!!!!) загальним обсягом 8500 сторінок у одному з київських видавництв. Ну, звичайно, "пан не сам склепав" підручники, а розжився підручним матеріалом, зокрема останній його шедевр ("Науково-практичний коментар Конституції України") за результатами науково-правової експертизи показують майже 90% його тексту є плагіатом. І проти Теліпка В., і проти видавництва порушено кримінальні справи, а Національна академія правових наук України просить відмовитися від використання цих підручників...Мдаа, як то кажуть, нема слів:-(  Найперші питання виникають до видавництва, звичайно.  Гей, колеги-видавці, чи щось на кшталт кодексу етики є у видавничій справі???     
PS.  У мене в бібліотеці немає жодного з цих "шедеврів", а якщо у вас є, колеги, що будете робити? списувати за причиною "Плагіат"?:-)  

6 коментарів:

  1. ...У мене в бібліотеці немає жодного з цих "шедеврів"...

    Справді? А у передплачених ресурсах значиться що є доступ до книг в-ва «Центр учбової літератури». Ось лінк на одну з. =)

    @ALL: Хто теж хоче, але не може - загляньте сюди. Тільки тссс...

    ВідповістиВидалити
  2. ЗначиЦЦа ЦУЛ незакаталогізований, або ж пакетом закаталогізований:-) А лінк на сумчан нащо? (ліцензійні угоди все ж варто читати, колєги!), ми ж не будемо цього "шекспірятка" пропагувати, ні!

    ВідповістиВидалити
  3. ...якщо у вас є, колеги, що будете робити? + не будемо цього "шекспірятка" пропагувати...

    А у Вас тепер як? Перекриєте краник до culonline?=)

    ВідповістиВидалити
  4. Ну, пощо так жорстоко, там багато дійсно гарних ресурсів. А відключити окремі назви там не можна...От чи передплачувати на новий термін вже подумаю.

    ВідповістиВидалити
  5. Надо же какя честь экспертов КНУ, что даже отчислили плагиатора-заочника из университета.
    А плагиатору Артамоновой Инессе Михайловной из Донецкого национального университета учкный совет и эксперты присвоили за плагиат в ее ДОКТОРСКОЙ ДИССЕРТАЦИИ ученую степень.
    Надо же какие двойные стандарты. Или у этого студентика не нашлось столько денег сколько было у научно-педагогического работника ДОнНУ?

    ВідповістиВидалити
  6. Хай цей студент читає наступну статтю Синиціної http://trv-science.ru/2011/07/17/plagiat-artamonovoj-za-granyu-bezumnogo-ili-prosto-skvernyj-anekdot/

    ВідповістиВидалити