неділю, 22 травня 2011 р.

Готель в бібліотеці чи бібліотека в готелі?

В ці вихідні у Києві спекотно. Отби до моря! 
А якщо ще й в такий ось, наприклад, готель-бібліотеку...Щоб почуватися, наче вдома на роботі.
Готель Library (букв. «Бібліотека») розташований на острові  Самуї, популярному курорті в Таїланді. Книги тут всюди, брати їх можна куди завгодно: до басейну, в номер, читати в залах, в ресторані і т.д. Всі будівлі мають спільну стилістику та концепцію відпочинку з Книгою. Наприклад, ресторан називається  «Page» («Сторінка») і містить в інтер'єрі стилізовані книжкові елементи.
  Всі меблі взагалі - зручні  для відпочинку з Книгою. Все виконано у стилі мінімалізму, але виглядає стильно і комфортно.
Подібні готелі, виявляється є і на Кіпрі , і в Нью-Йорку (жаль, не знала раніше:-), але і з інтернет-розвідки цей заслуговує на окрему розповідь! Ну, а ось в одному з ірландських готелей заохочують долучитися до бібліотечного бару...  
Може би в наших бібліотеках відкрити бари чи готелі:-) ?
(Ми вже нині з ПБ майже й меню обговорювали:-) 

5 коментарів:

  1. ...в наших бібліотеках відкрити бари...

    В одній вже був... через нелади з санітарією прикрили.

    Якщо готель у рамках 250 грн., то можна і бібліотечний=) А так цікавлять їдальні - якщо бібліотека з великим штатом - то де харчуватись працівникам? Як там в Гамериці?

    ВідповістиВидалити
  2. Їдальня - це проза, ми ж про поезію... А в Гамериці? В Колумбії були кафетерії в б-ці: і для читачів, і для персоналу. В Єльському ун-ті, крім того, для бібліотекарів були спеціальні кімнати (з мікрохвильовками і кавоварками). Зате на роочому місці ЖОДНОГО РАЗУ НЕ БАЧИЛА нікого з канапкою чи навіть кавою...Для цього є свій час, і свій простір. В Могилянці теж зробила кухню, але незбагненне прагнення багатьох нескінченно пити чай і щось жувати - непереборне...

    ВідповістиВидалити
  3. ...нескінченно пити чай і щось жувати...

    Якщо вони виконують свої службові обов'язки - яка різниця скільки літрів чаю вони випивають?

    ВідповістиВидалити
  4. Я про час роботи: має бути максимально зручно для читачів.Ми для них, а не вони для нас.( я також бібліотекар) Але то не з нашими традиціями. В нас до кожної роботи відносяться так, щоб було зручно працюючим, а не тим, для кого працюєш. В кожній сфері нашого життя.

    ВідповістиВидалити
  5. @Анонім: як все вірно, в магазин "Наукової думки" (працює з 9 до 6!) маже ніколи не потрапити...

    ВідповістиВидалити