неділю, 6 грудня 2015 р.

Web of Science йде в Україну: місія виконувана!

Це таки відбулось. І навіть у гламурному престижному  готелі Києва - Прем"єр-Палаці (дожили таки дослідники та бібліотекарі до рівня бізнесменів чи держслужбовців високого рангу:-), а деякі виглядали не менш органічно. І навіть за сприяння МОН і НАН, та за активної співпраці з Консорціумом e-Verum та проекту "Українські наукові журнали". 
Повна назва заходу 4 грудня: семінар «Наукометричні бази даних як інструментарій реалізації наукового та науково-технічного потенціалу в контексті інтеграції до Європейського наукового простору», який проводить Міністерство освіти і науки України та Національна академія наук України спільно з консорціумом e-VERUM за сприяння компанії Thomson Reuters.
Програма та презентації тут. Все, що Ви хотіли знати про наукометричні бази даних, і не тільки. Моя презентація тут
А для тих, хто планує передплачувати Web of Science - достатньо заповнити декларацію, і навіть у випадку, як не знайдете раптом коштів - майже двомісячний тестовий доступ забезпечено. Звичайно ж, повноцінна робота - вітається, але трохи коштує, закладайте в бюджети.    
І останнє, але найважливіше, як на мене: для 26 університетів та наукових інституцій, переміщених з тимчасово окупованих територій України, до баз даних Web of Science буде надано безкоштовний доступ.  
Про наш семінар тут

4 коментарі:

  1. Ще зрозумів би новину а-ля МакДональдс приходить в Україну... бо ж платитиме за оренду приміщень, зарплату працівникам, податки в бюджет. А тут вав! Thomson Reuters за реальні гроші може відкрити доступ до баз, точнісінько так само як ебско, шпрінгер, едбзевір...

    ВідповістиВидалити
  2. едбзевір, це що за звір?
    А Томпсон - це не гамбургер з дієт-колою...
    Ок,я б теж хотіла, щоб для українських дослідників доступ до ВоС сплатив Санта Клаус. Але казки нездійсненні...Ну, поки що. Тож за досить притомну вартість кожен укр.ун-т зможе передплатити для своїх дослідників важливу базу. Про пряму кореляцію між доступом та зростанням дослідницької (публікаційної) активності написано тонни статей, гугліть. А жест доброї волі: безкоштовний доступ для 26 (ДВАДЦЯТИ ШЕСТИ!) організацій - не можна не привітати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Згадана кореляція існує лише в рекламних матеріалах Thomson Reuters, а про пряму залежність навіть самі продавці не говорять.

      Видалити
  3. За такие деньги в 120 тис, грн от каждого вуза можно поднять 20 украинских журналов, которые включены в новую базу WOS, сегодня в WOS всего 17 журналов

    ВідповістиВидалити