суботу, 1 червня 2013 р.

Маленька безкоштовна бібліотека

 В славному місті Нью-Йорку 19, 4 млн. мешканців. З них 10, 02 млн. (53%) - читачі 1100 публічних бібліотек. Додамо ще кілька мільйонів студентів-професорів, яким доступні сотні прекрасних академічних бібліотек у цьому місті, і не забуваймо, що тут ще й  купа приватних бібліотек.  Всі читають, справді, знаю не з розмов: у метро, в парках, у крамницях, в бібліотеках...   
Але цього замало? В травні на одній з вулиць міста  з'явились ось такі дивакуваті бібліотечні споруди: Little Free Library - стереотанк. Хочеш заховатися від перехожих і проблем, пірнай в такий танк і насолоджуйся читанням. Або візьми книгу, але поверни відразу натомість іншу.  Ну, ясно, це не зовсім бібліотека, або ж зовсім не бібліотека, скоріше така собі архітектурна забаганка інсталяція. Втілили її двійко венесуельських архітекторів, і проіснує ця інсталяція лиш до вересня. Далі: час покаже?
З  незручностей - читати лише стоячи.  Добре, що "танком" прикрита лиш голова "того хто читає", бо можна було б сплутати з якою іншою "малою архітектурною формою":).
 І що людям не вистачає в бібліотеках?
Джерело
Ще тут 

PS. Всіх з першим днем Літа 2013!

Немає коментарів:

Дописати коментар