вівторок, 9 квітня 2013 р.

Elsevier обіцяє, що буде білим і пухнастим

Критикуй - не критикуй, а ніде не дітися: кожна четверта наукова стаття в світі - від видавництва Elsevier. Або шукайте гроші на недешеву таки інформацію, панове, або слідкуйте за оголошеннями про проекти видавництва  у царині Відкритого доступу.   А таки трохи є: "У 2013 р. ми продовжимо розширювати наш перелік журналів відкритого доступу (тут вже понад 31 назви!), а віднедавна добавились ще дві:  Stem Cell Reports (від Cell Press та  International Society for Stem Cell Research) та  Journal of Pediatric Surgery Case Reports.
Крім того, понад 1500 назв наших журналів - гібридні (автору пропонується обрати, якщо він хоче,щоб його стаття відразу чи за якийсь час була доступною). У всіх гібридних журналах спеціальний знак позначає статті відкритого доступу. .. І, нарешті, для країн, що розвиваються (наприклад, через проект Research4Life, ми пропонуємо доступ до понад 2,000 назв журналів та 6,000 книжок. 
Як це все працює, почитайте case studies
2013 рік обіцяє бути вражаючим для Вдкритого Доступу та  Elsevier".  Оце таке обіцяє нам шановне видавництво. 

Тож, колеги й колєжанки, чули? І не кажіть, що нема коштів на ельзевірівські журнали.
Кожна бібліотека в Україні здатна
1. Закаталогізувати (чи повідомити через сайт) "Читайте журнали відкритого доступу видавництва Elsevier - в нашій бібліотеці!": і лінк на перелік
2. Читайте статті вільного доступу в журналах видавництва Elsevier. І лінк   
3. Для бібліотек, які здатні знайти 8 000 грн. на рік, і отримати понад  8000 назв журналів, в т.ч. 2 000 назв журналів та 6000 назв книжок від видавництва   Elsevier - вперед до проекту Research4Life. HINARI й ARDI  я вам пропагувала-пропагувала... Хто хотів, скористався. 
Ну, і ясно, що  бібліотеки з мільйонними  бюджетами і здатними  передплатити повноцінні колекції видавництва  цей пост можуть не читати. Але, за моїми даними, наразі таких в Україні нема:-( Печалька. 
А поки ми не такі розумні багаті, щоб купувати  фрідом-колекції, тож вперед!   
  

Немає коментарів:

Дописати коментар