середу, 3 квітня 2013 р.

І ще раз про е-книжки

На березневій конференції If Book then (The future of publishing) в Мілані було презентовано  результати дослідження ринку е-книжок, проведене агенцією AT KearneyКоротко:
  • Обсяг світового ринку е-книжок (маю на увазі контент) у 2012 склав понад 3,5 млрд.Євро
  • Найбільша частка (2,5 млрд.) припадає на Північну Америку, зокрема США (2,35 млрд). Європа - 540 млн. євро. Азія - 440 млн.євро.
  • У США продаж  е-книжок ск лав 23,9%.сукупного обсягу книжкового ринку. Разом з тим, зростання вже не таке бурхливе, і становило у 2012 лише 32%. 
  • В Азії прирост ринку е-книжок склав у 2012 - 69%.  Тут серед лідерів Японія та Південна Корея (приблизно по 30%), Китай (23%), Індія (9%) 
  • Європа "прокинулась", зростання ринку е-книжок тут склало 200%. Найвищі результати у Сполученому Королівстві (майже дві третини континентального ринку -64%). Далі Німеччина (22%), Франція — 4%, Італія та Іспанія — по 3% кожна.
  • Експерти прогнозують, що до 2015 р. кожна п"ята продана в Європі книжка буде електронною.
Дослідники нарікають, що доволі складно було оцінювати південно-американський ринок, відмічено лише що "він розвивається доволі помітними темпами", половина всього обсягу припадає на Бразилію, але доля е-книжок тут не перевищує 0,1%  сукупного обороту книжкового ринку. 
Про Україну (втім як і інші країни колишньої Шестой части земли) - нічичирк. Що ж тут досліджувати, якщо на ґрунті вкоріненого совковим прагненням до халяви  повсякчас й повсюду розцвітає піратство. "Як викажете? Права автора? Видавництва?- Ні, не чули".


Джерело
І ще тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар