пʼятницю, 21 грудня 2012 р.

Про "личную выгоду" Білла і Мелінди

Всі знають, певно,  про цілі, місію, завдання,  здобутки Програми "Бібліоміст"?  1600+ комп'ютеризованих наразі бібліотек, понад 25 000 (!) навчених сучасним технологіям бібліотекарів, увага і повага до бібліотек, інституційна підтримка УБА, зрештою, "свіжий" вітер змін в  бібліотечному просторі країни в цілому etc.etc.etc.
Аж раптом таке від Донецького "коммуникационного ресурса":  "какие цели преследуют Билл и Мелинда Гейтс и другие “заокеанские друзья”, помогая украинским библиотекам... То-то удивятся наши читатели, помнящие «холодную войну», – столько лет «совковая» пропаганда внушала им, что там, за океаном, – враги, претендующие на мировое господство, а они вот какие хорошие! Отечественную культуру из руин поднимают, цивилизацию нам несут, миллионы долларов жертвуют бескорыстно! Нетрудно спрогнозировать, какие «культурные ценности» понесут в массы возрожденные таким образом украинские библиотеки, ибо высшей степенью наивностью было бы полагать, что в современной мире, в условиях жесткой геополитической борьбы, кто-то станет кому-то помогать просто так, не преследуя никакой личной выгоды."
От ся маєш, не треба нам такої допомоги, нащо нам ваші компютери-інтернети, і взагалі:   "сегодня он играет джаз, а завтра...".   
В Донецьку таки "знають", що таке "справжні культурні цінності"... 

 

10 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Два питання:
      1. Що таке "комп'ютеризована бібліотека"? Наскільки мені відомо автоматизацією Бібліоміст не займаеться, лище створює нові інтернет-місця.
      2. Звідки така цифра 1600+?

      Видалити
  2. Малось на увазі - "придбання комп'ютерів для бібліотек" для 1600 б-к України. Інтернет-трафік, як відомо, Бібліоміст не сплачує, але вимагає наявність як умову отримання гранту. От тому вжила термін "комп'ютеризація":-) 1600 - з позавчорашньої (гадаю, найсвіжішої) презентації одного з співробітників Бібліомосту.

    ВідповістиВидалити
  3. Щось перехотілося коментувати :)

    ВідповістиВидалити
  4. Благодарим Вас пани Ярошенко, что про музей Стуса в библиотеке Крупской узнали самое интересное(( Жаль, что при ведении своего блога Вы не пользуетесь Кодексом библиотечной этики((

    ВідповістиВидалити
  5. Пані Nata, Розкажіть "самое интересное"? Де можна прочитати про це?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну как же, Вы сами сделали ссылку на этот ресурс!

      Видалити
    2. А є інше? Якась інша достовірна й повніша розповідь про Музей? Про експонати? На сайті Б-ки, перепрошую, нецікаво й непереконливо : "хто був,хто співав на відкритті" - хіба ж в цьому зерно? Чому Музей Стуса в Бібліотеці Крупської? Які експонати? Які експозиції плануються? Які студії навколо? Чому в Бібліотеці? Чому Бібліотека носить ім'я Крупської (вона бувала в Донецьку???). Чому власне в цю експозицію взяли цю "одіозну" картину, про яку йдеться в попередньому репортажі? От власне, навколо чого й велась мова...

      Видалити