пʼятницю, 16 листопада 2012 р.

Хто допоможе бібліотекам: Донецький прес-клуб запрошує до обговорення?



Ось таке запрошення дістала нині, копіюю майже повністю: 

"ХТО ДОПОМОЖЕ УКРАЇНСЬКИМ БІБЛІОТЕКАМ СТАТИ СУЧАСНИМИ  І БІЛЬШ ПРИВАБЛИВИМИ?
... В наш час, коли відбувається перехід до інформаційного суспільства, вимоги до бібліотек дуже змінилися, і сьогодні, щоб задовольнити інформаційні потреби читачів, бібліотеки повинні  мати і привітне приміщення відповідного дизайну, і зручні меблі, а головне -  використовувати новітні інформаційні технології. Чи відповідають наші бібліотеки вимогам часу? У більшості випадків – ні.
Щоб допомогти бібліотекам України стати більш сучасними, впровадити нові бібліотечні послуги з використанням вільного доступу до Інтернету, Фундація Біла та Мелінди Гейтс в рамках ініціативи «Глобальні бібліотеки» надала Україні грант в розмірі 25 мільйонів доларів, додатково корпорація Microsoft безкоштовно передасть  для публічних бібліотек програмне забезпечення на 9,5 мільйонів доларів. Ініціатива «Глобальні бібліотеки»  прийшла в Україну в 2009 році та отримала назву «Бібліоміст».
Який стан бібліотек на сьогодні в Україні та на Донеччині зокрема? Наскільки вони оснащені усім необхідним? Яких результатів вдалося добитися за три роки роботи програми «Бібліоміст»? Чи насправді мешканцям області став доступніший пошук інформації, завдяки використанню новітніх технологій?  Наскільки допоможе конкурс для ЗМІ «Відкрий для себе сучасну бібліотеку» у поширенні інформації про модернізацію бібліотек? Які бізнесові підходи можна використати для налагодження роботи бібліотек?
На ці та інші питання ви отримаєте відповіді під час засідання прес-клубу, яке відбудеться 21 листопада (середа) 2012 р. о 14 годині  на базі Донецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Н.К. Крупської, ауд. 24."

Оскільки всіх охочих запрошують до участи, і для цього можна не їхати в Донецьк. Якщо бажаєте, напишіть мені, я узагальню - перешлю організаторам!

Немає коментарів:

Дописати коментар