неділю, 14 жовтня 2012 р.

Новини від GOOGLE BOOKS

Після семирічних судових  розглядів, Google, нарешті, досягла згоди з провідними видавництвами  США з приводу прав на використання електронних копій книжок.  У спільній заяві від 4 жовтня 2012, Google та Асоціація американських видавництв (AAP), повідомлено, що  Google таки має законну можливість зробити доступними  відскановані мільйони книжок без попереднього узгодження з правовласником. Але:  Google Books дозволяє користувачам безкоштовно переглядати  до 20% обсягу книжки, а потім  — придбати цифрові копії через магазин Google Play. (Нам поки зась: "Sorry! Books on Google Play is not available in your country yet." ) З іншого боку, видавництвам буде надано доступ до  цифровому каталогу власних книжок на  Google Books, через який вони зможуть самі вирішувати: відкривати чи обмежувати повний доступ до них для користувачів. Таким чином, віриться, що якась частина книжок все ж буде у повному безкоштовному доступі...
Всі наче задоволені. Окрім ... Авторів. Гільдія Авторів США продовжує позиватися з
Google так само вже понад 7 років, вимагаючи сплатити авторам  по 750 долярів за кожну незаконно відскановану книжку. Втім, цю справу розглянуть лише в травні наступного року.Побачимо.


Про історію цього також тут.

3 коментарі:

  1. Нещодавно перечитував пропозиції для авторів, видавництв, бібліотек від Google Books і прийшов до несподіваного висновку, що вони вигідні передусім самому Google))

    ВідповістиВидалити
  2. Йой, що Ви таке кажете, Пане!Аліво! Висновок дійсно несподіваний:-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А я все-ще вірив у наївність та романтичність медіа-гігантів)).

      Видалити