вівторок, 28 серпня 2012 р.

А Ваш кандидат в депутати підтримує Бібліотеку?

Президент Асоціації Видавців пан О.Афонін оголосив у ФБ  нині незвичний конкурс: 
 "Той, хто знайде у передвиборчих програмах політичних партій, що зареєстровані ЦВК як учасники парламентських виборів 2012 року, положення про необхідність підтримки і розвитку української книги та культури читання, як основних впливових чинників удосконалення людської особистості, прогресуючого розвитку держави, її культури, науки, економіки разом з механізмами реалізаціі цих завдань і першим повідомить про це на ФБ, той отримає на Форумі видавців у дарунок від УАВК 10 книжок українських видавництв, які він сам для себе обере на виставкових стендах, представлених на Форумі".  
     Приєднуюсь і оголошую свій додаток до Конкурсу: той, хто знайде у передвиборчих програмах політичних партій, що зареєстровані ЦВК як учасники парламентських виборів 2012 року, положення про необхідність підтримки і розвитку бібліотек в Україні або передплати ліцензованих наукових ресурсів для університетів  і першим повідомить про це на ФБ, той отримає в дарунок від Могилянської Бібліотеки гарну книгу та річний читацький квиток!
Хай хоч пообіцяють?


8 коментарів:

  1. Якщо ми правильно Вас зрозуміли, Ви у відкритому доступі задекларували можливість фінансових порушень в Могилянській Бібліотеці! Адже як інакше можна класифікувати це порушення законодавства - отримати "в дарунок від Могилянської Бібліотеки гарну книгу"! З фонду?! Ніхто не може вільно розпоряджатися матеріальними цінностями державного закладу. Жодним документом не регламентовані такі широкі повноваження!

    ВідповістиВидалити
  2. Для такого случая, я думаю, библиотекари скинутся на "гарну книгу"

    ВідповістиВидалити
  3. Браво, Фондовик!!! Шановний Анонім, на Вашу думку, який би відсоток посадового окладу бібліотекаря України на чергові «здирництва» з боку його керівництва - «гарна книга», канцтовари, миючі засоби, «чаювання» тощо - не зашкодить його сімейному бюджету?

    ВідповістиВидалити
  4. Не турбуйтесь, колеги. Я "скинусь" особисто з такого приводу, і придбаю обіцяну книгу сама. Як, до речі, роблю досить часто, і з різного приводу для службових потреб. Як кожен справжній керівник. Але вам, боюсь, цього не зрозуміти.

    ВідповістиВидалити
  5. Як керівник з 30-річним бібліотечним стажем запевняю, що розумію різницю між дарунком від Могилянської Бібліотеки та від її керівника.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не шукайте чорну кішку у темній кімнаті, колєго. Особливо, коли її там немає. Успіхів всім!

      Видалити
  6. Всім: тема поста набагато цікавіша, ніж ці незрозумілі "розборки".
    Ось я наприклад, вчора по львівському телебаченню чула, як представник партії "Удар" запевняв, що не дозволить іншій партій використовувати адмінресурси і захистить особисто "кожного вчителя, кожного фельдшера, кожного бібліотекаря"... Я наприклад, просто тихо радію, коли чую слово "бібліотекар" з іх вуст. Часом складається враження, що це слово взагалі щезло з владного лексикону. Але це напевно й все, пані Афонін та й Ви, пані Тетяно ставите для кандидатів зависоку планку:).

    ВідповістиВидалити
  7. Я спробувала перечитати всі програми кандидатів хоча б по своєму округу, другий день в шоці... Які там бібліотеки, які там книги,яке там читання, яке там взагалі щось щире: відверте "га-га-га": я хочу стати депутатом, щоб зняти вершки з ваших податків, лохи, оберіть мене, я хороший!" Нікому нема до діла реальні справи.

    ВідповістиВидалити