пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Підтримуємо колег

Петицію про вільний доступ до інформації підписують наші американські колеги, збираючись подавати її своєму Президенту, якщо наберуть 25 тисяч голосів (вже є 16,511) до 19 червня. 
Уклінно просять всіх прихильників ідеї теж приєднати свій голос (навіть якщо Ви далеко від США, і не громадянин США:-). Тож, долучайтесь, колеги, якщо Ви поділяєте такі ідеї:
"Ми віримо у силу інтернету сприяти інноваціям, освіті та науці. Вимагаючи опубліковувати результати досліджень, здійснених  за кошти платників податків в Інтернеті та у форматі MARC, ви забезпечуєте доступ до інформації (результатів дослідження) пацієнтів та лікарів, студентів та викладачів, дослідників, підприємців та інших платників податків, що сплатили за це дослідження. Розширений доступ до матеріалів сприяє науковому процесу та відбиває інвестиції у науку. Успішна політика публічного доступу Інституту Охорони здоров'я (США) доводить, що це не шкодить науковому  процесу і ми звертаємось до Президента Обами з проханням на законодавчому рівні запровадити політики відкритого доступу для усіх федеральних агенцій, що фінансують дослідження".
А може звернемось з чим подібним до нашого Ґаранта?
 


3 коментарі:

  1. Це жарт? Щоб звернутися у нас непотрібно 25 тис. лайків. І навіть відповідають. А ось відповідь з Приватбанку можливо отримати лише через прокуратуру :)

    ВідповістиВидалити
  2. Щоб звернутись - у нас непотрібно.
    Відповідь, правда, може бути за відомою адресою..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сьогодні до петиції приєдналась Фундація Вікімедія -https://blog.wikimedia.org/2012/05/25/wikimedia-foundation-endorses-mandates-for-free-access-to-publicly-funded-research/

      Видалити