пʼятницю, 18 травня 2012 р.

T.G.F.T.!

"Вкотре з музею викрадено "Чорний квадрат" Малевича! І вкотре нічний сторож встигає до ранку відновити картину:-)"


Не часто я радію вихідним, зізнаюсь, але цього разу таки: T.G.F.T!  Тиждень видався незле насиченим:-) 

Але не привітати нині численних колег із спорідненої галузі, і численних їхніх прихильників (і себе серед них!:-)  - просто неможливо! ЩИРІ ВІТАННЯ УСІМ З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ МУЗЕЇВ!!! Тема цьогорічного свята -  "Музеї в світі, що змінюється: нові виклики та нове натхнення". Тож натхнення всім, хто працює в музеях, і хто насолоджується  особливою музейною атмосферою! Для когось це - "машина часу", для більшості ж  - причетність до Вічности!... І хай в Україні, кажуть, популярну у світі Ніч  в музеї  організують лише 2 заклади - Національний художній музей та Музей історії України, ми ж ходимо в музеї не тільки раз на рік, і вночі? 
Зі Святом, Музейники! Спасибі, що ви є!

PS. Справді пощастило бувати в кращих музеях світу: MoMA (тут проведено найбільше годин! віват безкоштовним п'ятницям!) в Н-Йорку чи Центр Помпіду в Парижі, чи  ПінчукАртЦентр в Києві, Музей Ханенків чи Музей Булгакова в Києві, Родена в Філадельфії та Парижі, Пікассо - в Барселоні, Національні мистецькі галереї у Вашингтоні та Лондоні, Метрополітен та Гугенгайм, наше Пирогово чи стокгольмський Скансен, і т.д., і т.п....Ох, аж самій заздрісно від одних згадок-споминів:-) 
Але нині на урочистостях відкриття архіву в Могилянській Бібліотеці-Архіві-Музеї О.Й.Пріцака знову аж дух  захопило, і передусім, від запалу натхненного нашої упорядниці цього архіву - Т.М.Сидорчук. Респект!

Немає коментарів:

Дописати коментар