пʼятницю, 23 березня 2012 р.

Oxford Scholarship Online - з 1 квітня

Для учасників проекту ELibUkr (17 університетів України) увесь квітень триватиме тестовий доступ до ресурсу Oxford Scholarship Online!
Новий для України, але дуже важливий академічний ресурс. Library Journal назвав його "Must have" (повинно бути в кожній бібліотеці!). Знайдіть час потестувати, колеги, і запросіть до тестування дослідників-студентів! 
  Oxford Scholarship Online (OSO) - це велика і доступна для повнотекстового пошуку бібліотека, яка пропонує майже 7000 електронних наукових і популярних книг з різних предметних колекцій. В межах тестування, доступ буде відкрито до таких розділів: 
 Biology, Business & Management, Classical Studies, Economics & Finance, History, Law, Linguistics, Literature, Mathematics, Music, Philosophy, Physics, Political Science, Psychology, Religion, Social Work.
Користувачі ресурсу мають можливість:
- фільтрувати результати пошуку відповідно до спеціалізації;
- заощаджувати час за допомогою ключових слів та резюме кожної книги та глави;
- користуватись функцією «останні пошуки»;
- швидко готувати бібліографічний запис за допомогою інструменту citation export tool;
- структурувати ресурси OSO у список літератури до курсу, використовуючи унікальні ідентифікатори цифрових об'єктів (digital object identifiers, DOIs) для кожної книги та глави;
- продовжувати дослідження через посилання у бібліографії та виносках.
Отож, вдалого квітневого тестування!
Да, ледь не забула, тестування можливе і для всіх охочих: "If you are a Librarian, you can register for a 30 day institutional free trial.".

Немає коментарів:

Дописати коментар