середу, 22 лютого 2012 р.

Вернадка в хмарах

Звідси: " ...вибір НБУВ програмного комплексу Open Journal Systems (OJS) з метою реалізації ядра нової технологічної платформи для проекту «Наукова періодика України». Таке рішення передбачає набір інструментальних засобів, необхідних для забезпечення технологічного супроводу повного циклу публікації наукових журналів та подальшого використання електронної бібліотеки періодичних видань. При цьому НБУВ як генеральному технологічному інтегратору проекту належить виконати функцію основної «хмари», яка здійснює в масштабах країни програмно-технологічний супровід науково-видавничої та бібліотечно-інформаційної діяльності, а також виступити в ролі «хмарного» сховища даних".
    І все ж питання, навіщо платформа Open Journal Systems лише як сховище? "Обрізати" навпіл весь функціонал журнального циклу (завантаження автором рукопису статті, автоматичне надсилання рецензенту (-там), редагування, уточнення, зрештою публікація...)? Як сховище можна було би взяти DSpace чи EPrint, чи Fedora? Або як спонукання редакцій журналів використовувати Open Journal Systems?

5 коментарів:

  1. ...лише як сховище?..

    Решта ж циклу залежить не від НБУВ, а від самих журналів.

    ВідповістиВидалити
  2. "залежить не від НБУВ, а від самих журналів" - і я ж про це, то навіщо брати софт, який не буде повністю використаний, або які важелі впливу на журнали у Вернадки, щоб ті використовували OJS?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Схоже OJS для НБУВ зручніше. Та і DSpace чи EPrint використовують не лише як сховища, їх також можна пристосувати до журнального циклу.

      Видалити
  3. Де хмари? Що і як віртуалізують? Резарвування на рівні серверу/ДЦ? Чи зможуть витримати DDOS-атаку на рівні тих що тримають хостінги середньої ланки?

    Чи задача сказати ми "хмара" а не "відмідь"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :-) Влучно! "Ми - хмара"! щоб тільки цей повітряний палац не заваливсь...

      Видалити