середу, 21 грудня 2011 р.

21.12 =12.21 або Від Дня Першого до Першого Року

   Це було рівно рік тому ось так: "21 грудня 2010 р., 21/12 – гарне число, чи не так? І ще й день Зимового Сонцестояння: “Радуйся, ой радуйся, земле, Ясен Світ народився!”.  Найкоротший день переріс зате в довгуууу ніч. І я, директорка Могилянської книгозбірні, закинута добровільним Фулбрайтівським відлученням від рідної Бібліотеки за океан вирішила: Все, без власного блогу.... більше просто непристойно існувати надалі:-)" Звідси.
 
 Приймаю привітання: перший рік моїм обом блогам!
Ось в такий же, чарівний магією дзеркальною чисел 21.12 вечір, натхненна днем зимового сонцестояння,  розбиралась з двигунцями для блогів (для однієї статті) ,і вирішила спробувати й собі.... Власний - на Блогері, бібліотечний - на WorldPress-i.  
       І ось вже рік. 360 дописів тут (тобто я набридаю Вам майже щодня:-). (На бібліотечному набагато менше,  і, чесно кажучи, останній потроху зходить нанівець (обговорення новин активніше відбувається на Фейсбуці та ін.соцмережах, та й оновлений бібліотечний сайт дає можливості інформування-спілкування, а часу на всі блоги-мережі не вистачає катастрофічно, на жаль:-(. 
А цей... "Все равно тебя не брошу, потому что ты ХОРОШИЙ". І не тільки.
Трохи більше, ніж просто щоденник. 
Трохи більше, ніж просто "вузлики на пам"ять", і бажання поділитися з новинами професійно важливими. 
Бо неминуче тут частинка мене, настрою, емоцій, відгуку подій, завірюхи справ і т.д. АІ -головне! - бо тут є ви, шановні мої читачі-колеги! Щиро дякую всім за відгуки-коментарі-міркування, і, сподіваюсь, це все важливо не лише для мене, але і для вас.  Дякую всім, хто читає мій щоденник постійно (і особливо зареєстрованих 62-х друзів!), і хто переглядає (41 354 переглядів за рік. Найбільше переглядів з України - 30 774, але Інтернет (+Гугелко-перекладач) долають перешкоди, а отже вітаю щиро читачів  із  США (3 532), Росії (3 020), Німеччини (545),Франції (219),Бразилії (153), навіть, Південної Кореї (145),Канади (128),Латвії (123),Великобританії (93) і т.д. Приємно:-) Дякую колегам, і особливо Пану Бібліотекарю, Харківській політехніці, Наталці Мірошніченко,  з блогів-сайтів яких найчастіше (крім Гугелка та Фейсбуку)  до мене "зазирали" читачі. Особлива подяка тим, хто не лише підтримував чи  надихав:-), але й виправляв, коментував,  дискутував...  Несподівано найпопулярнішими постами стали не ті, на які сподівалась, і  навпаки:-) Вже не раз повторені  для блогосфери істини тут справдились: написане починає жити своїм життям,  і отримувати часами  коментарі, далекі від теми. і т.п. І це -  цікаво! В дискусіях народжується істина! 
   Дякую, мої віртуальні друзі! З багатьма пощастило зустрітися в реалі, з багатьма -  такі зустрічі - вірю! -ще  попереду. Тішуся  спілкуванню з вами, колеги,  і ще раз дякую за довіру!  Вибачте, якщо комусь здавалась надто різкою, намагалась бути й толерантною, і вислухати всіх, навіть надто обурених чимось:-) Ну що ж, вчимося діалогу й тут! Принаймні чуємо один одного, правда ж?
Всіх з наступаючими новорічними святами і ..."Радуйся, ой радуйся, земле, Ясен Світ народився!”.  А значить Майже Весна! :-)   
 

8 коментарів:

  1. Татьяна, и Вам спасибо большое за все те новости и идеи, что Вы сообщаете!

    ВідповістиВидалити
  2. Вітаю, Тетяно! Постійно читаю Ваши дописи, вони цікаві та корисні, пробуджують думку та надихають. Бажаю в Новому році всього найкращого Вам, Вашій бібліотеці та Києво-Могилянці!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую також
    Часто день в інтернеті починаю з Вашого блогу. Дуже допомагає в роботі, і для загального розвитку:)
    Веселих свят та щасливого Нового року!

    ВідповістиВидалити
  4. Якась ледача у нас бібблоґосфера=) - стільки ще днів до нового року, а всі кидаються річні звіти у блоґах писати. А ну до роботи!)

    ВідповістиВидалити
  5. та ж рік новий для блогу у мене був вчора, тому...Могли б і привітати:-)

    ВідповістиВидалити
  6. Вітаю!
    Відкрили б собі десь ввечері пляшку Villany Medoc Noir... Воно завжди так, перевірте: 1-ший рік святковий пост, наступні річниці - будні=).

    ВідповістиВидалити
  7. угорське не трапляється, виключно Chateau Valandraud Casher Mevushal:-) Та, будні-будні-будні завжди, свята влаштовуєш собі завжди сам:-)
    Все одно, всім дякую за привітання!

    ВідповістиВидалити
  8. І від "Бібліотечної планети" вітання! Завдяки "М.Б." дізнаємося для себе багато нового і цікавого! Дякуємо і будьмо!

    ВідповістиВидалити