середу, 9 листопада 2011 р.

Новий сайт COAR

Сьогодні досить типовий дзвінок-запит від одного з університетів : "Ми хочемо створити репозитарій, але нічого про це не знаємо. З чого почати?", навів на думку все ж створити не тільки перелік корисних ресурсів в цій царині, не лише викладати тут в блозі корисні поради-події,  не лише презентувати тему на всіх конференціях-семінарах і т.п. , але і упорядкувати якийсь  посібник з теми.  Як думаєте? Може вікі? Хто в співавтори?    
      А поза тим, до корисних лінків. Конфедерація Репозитаріїв Відкритого Доступу (The Confederation of Open Access Repositories (COAR) анонсувала щойно свій  новий сайт:  крім оновленого контенту,тут додані вебдванульні застосунки, зокрема: онлайновий дискусійний  форум, лінки до COAR Facebook та Twitter, RSS  до нового контенту та ін. Опубліковані й такі корисні речі як Кейс по Інтероперабельності репозитаріїв ( The Case for Interoperability for Open Access Repositories), мапа членів Конфедерації, всілякі оголошення і новини.  Нагадую -  COAR - асоціація 60 партнерів-ініціаторів репозитаріїв з 24 країн світу. Нам приєднатись поки зась - індивідуальне членство  2.500 €, а консорціумне ще дорожче:-( Але знайомитись з досвідом багатших колег - можна! Що і робимо.  

7 коментарів:

  1. Яка прєлєсть - ще нічого не знаємо, але вже хочемо. Архів, як модна цацка. А я хочу видавати рецензований журнал з крутим IF - Хто в співредактори?

    ВідповістиВидалити
  2. "Не святі горшки ліплять": десь я таку промоцію репозитарію бачила, нагадаєте де?
    Всі починають з нуля. Головне бажання. Репозитарій - це не журнал, не плутайте. І це не складно насправді.

    ВідповістиВидалити
  3. Це не складно - це відповідально.

    Можливо тутка. До речі, у цьому ж архіві Институционный репозитарий: С чего начать? можете запропонувати типовим дзвоникам.

    ВідповістиВидалити
  4. Та це була логічна загадка... Я цей малюнок теж тягаю по всіх презентаціях:-)

    ВідповістиВидалити
  5. Не зустрічав... але у нього і без того багата післяісторія=)

    ВідповістиВидалити