суботу, 19 листопада 2011 р.

Мільйон блогерів


      В Україні 1,1 млн блогерів, каже Яндекс, а за ним Watcher. І хоч стверджується, що блогосфера загалом починає здавати позиції (соціальні мережі заповнюють потребу у оперативному розповсюдженні інформації та швидкому її обговоренню), все ж щодня українські блогери роблять близько 370 тисяч дописів. Здається, бібліотечна блогосфера перебуває у щасливому невіданні занепаду, а кількість блогів тільки зростає, бо ж "Сегодня библиотека осваивает новые пространства – парки, скверы, площади, виртуальные миры".  Не заблукати б?

7 коментарів:

  1. Соціалки щось розповсюджують? А от Ходжкінсон вважає, що їхня єдина мета - збір даних користувачів і продаж цих даних для отримання прибутку.

    Блоґи живі, але вдавана романтично-наївна віра, що вони задовольнять інформаційні потреби читачів - це з області парків, скверів, вареників...

    ВідповістиВидалити
  2. Все вірно, все вірно, і я про те ж...То що,бібліотеці краще не і виходити в ці віртуальні світи, ніж публікувати прес-релізи і календарі знаменних дат? (не питаю про бібліотекаря, хто з нас чому тут: інша тема:-)
    Хоча, маю романтичну історію про подаровану пальму до бібліотеки через друзів у Фейсбуці:-)

    ВідповістиВидалити
  3. Мені якось пиріжків принесли. Ще теплих.

    ВідповістиВидалити
  4. А якби Ви не шифрувались, Вам би щодня теплих пиріжків приносили:-) Бачите, є зиск таки: пиріжки,квіти:-) Але я про бібліотечні блоги.

    ВідповістиВидалити
  5. Одиниця вимірювання ефективності - "біб.блог"?
    Раніше базами данних мірялися. У вас скільки? Дві, а в нас три ще й по краєзнавству.

    ВідповістиВидалити
  6. "Петька, приборы!
    - Восемь!
    - Что восемь?
    - А что приборы?"

    ВідповістиВидалити
  7. і тим не менше ви всі тут, кожен зі своїм прибором...

    ВідповістиВидалити