понеділок, 7 листопада 2011 р.

"Сяйва" не буде?

Здавалось би, ця вже одна з небагатьох давніх книгарень в центрі міста, після тривалих судів - відбою рейдерських атак таки відвоювала право на життя. Аж ні, виявляється. Ось майже повністю текст (надійшов е-поштою) звернення від директора ТОВ Книгарня «Сяйво» : " ... В СЕРПНІ ПОТОЧНОГО РОКУ НОВА КОМАНДА РЕЙДЕРІВ-ПРИБУЛЬЦІВ КМДА ЗНОВУ ЗАХОПИЛА ПРИМІЩЕННЯ Й ЦИНІЧНО 7 ЛИСТОПАДА, В ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ КИЄВА ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ,  ПЛАНУЄ ВІДКРИТИ НА МІСЦІ СЛАВЕТНОЇ КНИГАРНІ «МУНІЦИПАЛЬНИЙ АБИРВАЛГ» (КП «МІСЬКИЙ МАГАЗИН » - «КИЇВРИБА»).  КОЛЕКТИВУ КНИГАРНІ «СЯЙВО»  В ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ ВІДМОВЛЕНО! КНИГАРНЮ ОЧОЛИТЬ МАЙСТРИНЯ З ПЕРЕРОБКИ МЕТАЛОБРУХТУ... "
     То риба чи книга, все ж таки? Погуглила трохи, виявляється все ж книгарня, але муніципальна. А як же ж "Янукович підписав закон про заборону приватизації приміщень бібліотек, книгарень та видавництв"? До того ж в книгарню " куплять диво-машину, яка друкуватиме книжки на очах здивованої публіки". Цікаво, як цей "друк на замовлення" узгоджується з акторським правом? і чи хтось подбає про право автора і як? Мдда, дійсно АБИРВАЛГ.

2 коментарі:

  1. В розвиток: http://litakcent.com/2011/11/08/sjajvo-vidkryvatymut-janukovych-i-zabuzhko/

    ВідповістиВидалити
  2. А в сьогоднішній розсилці від УАВК: "В перших числах листопада Голова КМДА презентував киянам амбітний проект муніципальна книгарня «Сяйво книгарня» (реалізований на місці книгарні письменників «Сяйво») з перспективою розвитку потужної муніципальної мережі спеціалізованих, обладнаних сучасною друкарською технікою магазинів книги, які складатимуть конкуренцію приватним структурам та нададуть книголюбам столиці широкий вибір книжкової продукції. Дана ініціатива демонструє зацікавленість київської влади до розвитку галузі, особливо в контексті підготовки столиці до Євро - 2012".

    Ось так, не пройшло й місяця, а ми вже схвалюємо, виявляється, цю ініціативу міста.. "Ура, верной дорогой..."

    ВідповістиВидалити