понеділок, 31 жовтня 2011 р.

Вітаємо: новий репозитарій з Харкова

Гарні новини від колег з Харкова. Саме в Тиждень Відкритого Доступу "народився" ще один репозитарій: оголошено про відкритий е-архів Харківського національного медичного університету. Ще один DSpace. Наукові спільноти. Вже архівовані перші роботи, а в Тиждень відбулись перші презентації. Успіхів, зростання, прихильників! І вдячних користувачів, не лише з кола дослідників-студентів, але й всіх, кому потрібна медична інформація. Вітання, колеги!
Принагідно цікава статистика: з 500 000 щоденних відвідувачів відомого фрхіву PubMedCentral лише 25% "приходять" з університетських доменів, і понад 40% - з приватних адрес. А Ви б хотіли, щоб Ваш лікар мав доступ до найсучасніших результатів медичних досліджень?

2 коментарі:

  1. Дякуємо за поздоровлення і добрі побажання! Особлива подяка і Вам, пані Тетяно, за підтримку та інформацію про нові ресурси!

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже приємно за своїх колег з Харкова. На жаль,відкритий доступ ще залишається проблемою для більшості бібліотек,в першу чергу в традиційному середовищі. Також хотілося б побажати більш спільних проектів у цьому напрямку для бібліотек різних типів і видів.

    ВідповістиВидалити