вівторок, 16 червня 2015 р.

Наукометричний футбол

"Адекватним аналогом УЄФА у сфері науки є наукометрична база даних Web of Science, яка є власністю світового медіагіганта Thompson Reuters".  І як же ми "граємо"?

Так от: "...Науковці України опублікували 6317 наукових праць (з них науковці НАНУ — майже 4300), тобто лише на 20% більше, ніж 1992 р. Темпи зростання ганебно низькі порівняно з країнами-конкурентами: тепер Україна продукує у п'ять разів (!!!) менше наукових праць, ніж Іран чи Туреччина, і майже вдвічі менше, ніж Румунія."

 На жаль, у науці значно важче зробити якісний стрибок, ніж у футболі, в якому достатньо вкласти мільярд доларів у клуб, і він уже за кілька років "гримить" в усьому світі...
Більше читайте тут

1 коментар:

  1. Фінансувати дослідження і публікації науковців!!! Без фінансування жодного дослідження, жодної статті не буде!!! Опублікувати статтю з економіки в журналах видавництва Скопус від 1100$ без ПДВ (по моїй тематиці - ресурсозбереження). ДЕ ВЗЯТИ ТАКІ ГРОШІ??????????? Гроші конкретно на рахунок науківців, а не установ. В універах та інститутах вміють дерибанити кошти, а науковцям, викладачам НУЛЬ (читай дуля з маком). В Польщі науковці мають від держави конкертні гроші і витрачають на власний розсуд: участь в міжнародних конференціях, купівля літератури, публікація платних статей.

    ВідповістиВидалити