неділю, 26 жовтня 2014 р.

Шукаю multi skilled librarian!

За роботу свою 20-літню керівником  маю певний досвід у підборі кадрів. Вже можна узагальнити й власний  шлях успіхів, й, навпаки, втрат і помилок у кадровій політиці. Свою історію знахідок й розчарувань, свою історію "годування пташенят, а вони невдячні відлітають" у тепліші краї.і т.д. Маю досвід й у оцінюванні кандидатів на працю  (від "чи любите Ви читати?" до складніших  пошуків усвідомлених чи підсвідомих мотивацій працювати саме в бібліотеці, і саме тут, і саме у мене). Але про це: колись іншим разом.
Але ось ніколи, чуєте! НІКОЛИ - не траплялись мені такі резюме бібліотекарів, як ось тут на ELANCE - одному з найпопулярніших сайтів з пошуку праці.
Як  вміємо "продавати" наші знання - вміння - навички - компетенції?  Писати резюме? Поширювати його?  А наші колеги у світі вміють! Як вам у  назві посади, дотичної до "бібліотекар": "Експерт з баз даних", "Експерт з організації досліджень", "Експерт з верифікації цитувань" (!), "Віртуальний експерт", "Веб-дослідження", "Помічник з ліцензування", "Помічник у написанні грантів", "Бібліотекар, редактор, книжковий оглядач", "Редактор веб-контенту", "Багатомовний інформаційний та комунікаційний спеціаліст", "Помічник у навігації", "Фахівець з MAILING LIST" .. Дещо навіть не можу перекласти без втрати сенсу (data-entry clerk, Indexer (це не бібліограф!), fact-checking (і це теж не він!), Map Support, SEO copywriter і т.д. 
І не кажіть, що у нас маленька зарплата і відсутня мотивація! 
Завжди шукаю  multi skilled librarians, де ви?


7 коментарів:

  1. Тотальній більшості українських директорів не потрібні такі розумні бібліотекарі. Навпаки, оптимальний варіант - кроткая дєфочка, що живе на утриманні чоловіка і працює лише для того, щоб вдома не сидіти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. два питання: 1. чому директорам не потрібні такі? 2. чи є такі ? і не питаю навіть про мотивацію останніх шукати працю в бібліотеках, а не де інде...

      Видалити
    2. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    3. Перепрошую, видалила коментар помилково. Отже, все дуже просто, колеги. Розумні співробітники потрібні розумним директорам. І навпаки.

      Видалити
  2. це таки правда - не потрібні нікому занадто вже розумні (ну, повальній більшості :). бо чим більше людина знає, тим більше вона думає. а здатність думати самостійно - риса небезпечна. :) думаючими людьми управляти значно важче (це і до державного управління відноситься). це по-перше. а по-друге, знавала я таких "умільців" що могли у резюме такого понаписувати, що ой. а, насправді і половини того робити не вміли. тут, головне, вміти відрізнити "саморекламу" і "самоподачу" від справжніх знань і умінь. а показують їх лише результати роботи. от така от складна штука життя :)

    ВідповістиВидалити
  3. здатність думати самостійно - риса НЕОБХІДНА! інакше всі процеси в бібліотеках вже давно б виконували роботи...

    ВідповістиВидалити
  4. звісно, необхідна. але зустрічається, на жаль, не так вже і часто.....хоч люди і не роботи. парадокс....

    ВідповістиВидалити